Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Kdo je kdo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vložil Okino 00:04, 16. 4. 2007 (UTC)

Ověřitelnost na Wikipedii[editovat zdroj]

Vážená paní,

prosím važte svá kritická slova na adresu těch, kteří se řídí zdejšími pravidly. Pokud byste si přečetla tato pravidla, věděla byste, že není nutné vkládat kopie výučních listů a diplomů, ale že stejně tak nejsou povolené informace, které tak zvaně "všichni vědí" (odkud se to dověděli? To je to místo, které hledáme - odkud se to "všichni" dověděli), a není povolený ani nepublikovaný vlastní výzkum (to, co jste slyšela např. o určité osobě sama a nikde jinde v kvalitní publikaci to nepublikovala).

Pokud nechcete naše pravidla o ověřitelnosti a významnosti číst, stručně shrnu, že na Wikipedii se smí objevit zjednodušeně jen to, co je již publikováno jinde. Přepracoval jsem Vámi vložený článek a pokusil se dohledat informace v takových zdrojích, kde chyběly, tam jsem doplnil příslušný údaj "chybí zdroj".

Můžete se pokusit vylepšit článek tím, že zdroje doplníte - najděte na internetu, v časopisech, v knihách nebo ve veřejně dostupných dokumentech (veřejných seznamech absolventů škol atd.) ty informace, které nyní nejsou ozdrojované.

Pokud se Vám zdá, že Wikipedie není místo pro Vaše články - jak píšete - o živých, užitečných osobnostech, může to být pravda. Tento web není pro libovolné články, ale pro články, o kterých se zdejší (ale hlavně celosvětová - zásady platí v obecných obrysech pro celou Wikipedii) shodla, že sem patří. To však přece není důvod pro to, abyste činnost zdejších přispěvatelů, nebo dokonce je samotné odsuzovala.

S pozdravem, Okino 19:34, 16. 4. 2007 (UTC)