Diskuse s wikipedistou:Jurka0209

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Vachovec1

Dobrý den,zde Jurka0209. Jsem vystudovaný meteorolog a byl jsem 3 roky na stáži v USA na meteorologické observatoři v Alabamě. Za tu dobu působení,co jsem se tam zajímal o tornáda jsem NIKDY NESLYŠEL o síle tornáda F0 a F6. A všichni mí kolegové když viděli někde napsanou Fujjitovu stupnici s tornády F0 a F6 se vždycky museli strašně smát,jaká je to blbost. Fujjitova stupnice je jen od F1-F5. PĚKNÝ DEN.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jurka0209 (diskuse)

F6 je samozřejmě maximálně teorie a to co tady bylo o údajných F6 v článcích byla spíše "pseudověda", takže to tu skutečně nemělo co dělat. Právě z tohoto důvodu jsem ostatně já sám před časem vložil do článku Tornádo šablonu {{přesnost}}. Pokud se týče stupně F0, tak upozorňuji, že ten uvádějí jak oficiální stránky NOAA [1], tak například oficiální kanadské vládní stránky [2], čili Váš osobní pohled je v tomto směru zcela irelevantní. --Vachovec1 (diskuse) 3. 1. 2020, 19:33 (CET)Odpovědět
Jinak stupeň F0 lze nalézt i v Elektronickém meteorologickém slovníku výkladovém a terminologickém (eMS) sestaveným Českou meteorologickou společností – [3]. S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 3. 1. 2020, 19:44 (CET)Odpovědět

Tak,mi,napište,proč,když to mí kolegové z USA viděli F0 tornádo,tak se jen smáli. Fujjitova stupnice měření sily tornáda platí celosvětově. Mám,tím pádem pocit,že američané ji berou až od F1. Jinak si to neumím vysvěětlit. Pěkný večer-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jurka0209 (diskuse)

Vkládání podpisu
Vkládání podpisu

Děkuji za Vaše příspěvky. Je zvyklostí, že své příspěvky v encyklopedických článcích zásadně nepodepisujeme. Příspěvky na diskusních stránkách ale vždy zakončujeme svým podpisem. Jak na to? Podepíšete se tak, že na konec svého diskusního příspěvku napíšete čtyři vlnovky ~~~~. Ty můžete vložit i kliknutím na ikonku Podpis a datum v panelu nástrojů nad editačním oknem. Při uložení změn se pak vlnovky automaticky nahradí Vaším uživatelským jménem (nebo u neregistrovaných přispěvatelů IP adresou) a aktuálním datem. Podpis v diskusi je užitečný, aby bylo všem jasné, kdo co napsal a kdy. Děkuji za pochopení. --Robins7 (diskuse)