Diskuse s wikipedistou:Juandev/Wikimacros

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mě to nefunguje, když se pokusím něco formátovat, tak mi to hodí hlášku:

  • Makro nelze najít nebo bylo vypnuto nastavením zabezpečení

BTW., když to člověk otevře tak se mu neotevře odpovídající panel Wikimacros01, ale musí si ho najít přes Zoobrazit -> Panely nástrojů -> Wikimacros01. Mě sice došlo, ale něklomu to dojít nemusí a šiklo by se to, jako nápověda u pobídky ke ztažení. Jinak fandím, je to moc dobrej nápad Reo + | 16:27, 15. 8. 2006 (UTC)

Aha, už to vidím, tak já napíšu jak se to má instalovat. Příště by bylo fajn, kdyby jsi takhle diskutoval přímo na stránce. Proto je tam foch diskuze, aby to ty lidi mohli vidět.--Juan de Vojníkov 15:59, 16. 8. 2006 (UTC)
Je takovýto návod dostačující Reone?--Juan de Vojníkov 16:19, 16. 8. 2006 (UTC)

Ahoj. Návod je perfektní. Ale chyba je někde u mně. V práci nešlapalo. Zkusím to pozdějš na svým notebooku. (Pořád ta samá hláška: *Makro nelze najít nebo bylo vypnuto nastavením zabezpečení ) Tak tam budu mít to zabezpečení snad nastaveno jinak... :/ Reo + | 16:47, 26. 8. 2006 (UTC)

No, ono když ten soubor otvíráš, tak musíš dát POVOLIT MAKRA. To je přirozený zabezpečení Wordu, že se brání cizím makrům, protože tato makra mohou mít škodící charakter. Jinak vyvýjím Wikimacros02, které budou nabízet mnohem více, možností, takže bych je zveřejnil posléze i na METĚ. Jejich vývoj ale zabere nějaký ten týden.--Juan de Vojníkov 18:11, 26. 8. 2006 (UTC)

Zdar. Díky za radu. Po 3 hodinách jsem o něco pokročil. Zjistil sem, že bod 1. v návodu (stáhněte do počítače) znamená, že si ještě musím přepnout typ souboru na šablona a uložit ho hluboko do adsářů, které ani normálně nastavený commander neukáže. nebo se mýlím? Pokud ne, tak ty 3 chybějící slova v návodu = 3 hodiny experimentů. Těď už tam tu šablonu mám, a hlásí to, že makro nelze najít. (zabezpečení mám povoleno.) Já se ani nedivím. Vždyť to je jen textový soubor. Žádný zdrojový kód na té adrese není. Přitom na sousedním odkazu pro open office, je dlouhý kód makra. Teď už nevím jak dál.--Ervinpospisil 15:31, 6. 12. 2006 (UTC)

Otevřu si Word a navedu tě: 1) stáhni si ten dokument do počítěče.

2) otevři ho ve wordu

3) klikni na NÁSTROJE - MAKRO - MAKRA - ORGANIZÁTOR - MAKRA - WIKIMACROS01 - KOPÍROVAT - PANELY NÁSTROJŮ - WIKIMACROS01 - KOPÍROVAT - ZAVŘÍT

4) klikni na SOUBOR - NOVÝ - PRÁZDNÝ DOKUMENT - PAK KLIKNI PRAVÝM TLAČÍTKEM NA ŠABLONĚ (NE V EDITAČNÍM OKNĚ) - WIKIMACROS (NEBO VLASTNÍ A WIKIMACROS)

5) už to jde?--Juan de Vojníkov 16:32, 6. 12. 2006 (UTC)

A ještě něco. To co jsi zjistil v bodu 1. si ani zjisti neměl - soubor totiž není vůbec třeba přepínat na šablonu. Pokud tam máš šablonu a ne makra musíš tam ty makra nakopírovat podle bodu 3) zde na této stránce - tzn. že v ORGANIZÁTORU klepneš na klepneš na MAKRA - KOPÍROVAT a mělo by to být. Pak jen vyvoláš PANEL NÁSTROJŮ "WIKIMACROS01". Pokud ti to i přesto nepůjde, tak může být chyba v tom, že to nekopíruješ do Normal.dot. Nicméně je to otestovaný, že to jde Reonovi to taky nešlo, ale nakonec se povedlo.--Juan de Vojníkov 16:38, 6. 12. 2006 (UTC)

Zdar už je to v pohodě. Ještě sem si to vylepšil. Popíšu to názorně, kdyby to někdo chtěl použít. Otevřu word-nástroje-vlastní-klávesnice-kategorie/makra-makra/svislík-klepnout na kolonku stiskněte klávesovou zkratku-F12-přiřadit-zavřít-zavřít. A nemusím šahat po myši, ovládám to z klávesnice a jedním tlačítkem-místo ctrl+alt+w. Díky, zdarec --Ervinpospisil 19:42, 6. 12. 2006 (UTC)

Ano to je možné a příjemné, přiřadit si ty makra ke klávesám. Díky za typ - to bych mohl zapracovat do nové verze.--Juan de Vojníkov 12:16, 7. 12. 2006 (UTC)

obdobné makra pro OOo[editovat zdroj]

Zdravím, doporučuji pozornosti Wikipedista:Vyky/Makra. Možná by bylo vhodné ze stránek Wikimacros na tyto makra odkazovat.

S pozdravem--PaD 15:30, 7. 11. 2006 (UTC)