Diskuse s wikipedistou:DusanKulka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, odpovídám na vzkaz na mé diskuzní stránce.

  • Ano, Vámi přidané informace jsem smazal, ale je to standardní proces na wikipedii protože podle pravidla Wikipedie:Ověřitelnost je nutná všechna sdělení doprovodit ověřitelným publikovaným zdrojem, tedy nestačí že dotyčného znáte nebo jste dokonce jím sám, ideální je mít článek, zmínku v odborné studii, důvěryhodný text na internetu.
  • Napsal jste, že není mým úkolem hledat zdroj potvrzující tento fakt. Máte pravdu, ale podle výše uvedeného pravidla Wikipedie:Ověřitelnost Povinnost uveřejnit důvěryhodný zdroj leží na editorovi, který nezjevnou informaci přidal, nikoliv na tom, kdo se ji rozhodl odstranit či zpochybnit. Nicméně, mám zvídavou náladu a zaujal jste mě :-) a strávil jsem hodinu hledáním zdrojů a většinu informací jsem dohledal, ověřil a doplnil do článku. I když pořád platí, že bych uvítal, kdybyste klidně našel i další zdroje (regionální noviny, bulletiny ODA apod), kde někde určitě byl Váš biografický profil.

Dobré by ale bylo vyjasnit ještě některé drobné nesrovnalosti:

  • 1.) v tomto zdroji ([1]) se uvádí EDUCATION M.A., water transportation, Professional School of Transportation, Decin, Czech Republic, 1981. Titul MA ani jiný vysokoškolský titul v databázi poslanců uveden nemáte, v Děčíně sice je pracoviště dopravní falkuty ČVUT ([2]), ale v roce 1981 Vám bylo 19 let, navíc Professional School of Transportation působí jako název střední školy.
  • 2.) Starostou jste měl být podle jednoho zdroje v letech 1990-1998 viz ([3]), ale v ČTK se v roce 1998 psalo toto: Do poslaneckých lavic zasedl dnes šestatřicetiletý Dušan Kulka po volbách v červnu 1996 a do prosince téhož roku souběžně zastával funkci starosty města Přelouče... (text je dostupný v placené sekci infobanky ČTK, ale má dohledatelný popisek - Zpráva ČTK: Místopředseda poslanců ODA Dušan Kulka vystoupil dnes ze strany, Datum vydání: 13.2.1998, Čas vydání: 17:57, ID: 19980213C04145)
  • 3.) Zároveň jsem nucen ponechat zmínku o tom, že ve volbách 2002 jste do zastupitelstva zvolen nebyl (viz seriozní zdroj volby.cz) - ale chápu to správně, že jste asi pak hned nastoupil jako náhradník za někoho kdo nepřevzal mandát apod. I to by ovšem byl ideální prostor pro doplnění.

PS: Jinak, jak jste si všiml, opravil jsem už včera časový rozsah Vašeho setrvání v petičním výboru sněmovny, protože tam jsem skutečně udělal chybu při přepisu databáze sněmovny a Vaše korekce byla správná. Co se týče údaje, že ve sněmovně jste zastupoval pouze ODA, v článku se netvrdí opak. To, že v infoboxu (ta tabulka v pravém horním rohu článku) je uvedena i US-DEU, odkazuje na Vaši kandidaturu jako bezpartijní za tuto stranu ve volbách roku 1998 ([4]). Jinými slovy, údaj o stranické příslušnosti v infoboxu se týká celého života popisované osoby, nejen sněmovní příslušnosti ke klubům (podobně třeba Václav Grulich má uvedeno v infoboxu že byl členem KSČ a ČSSD, i když v aktivní sněmovní politice zastupoval jen ČSSD). Ale doplnil jsem do infoboxu u údaje o US-DEU zmínku o roku 1998 stejně jako zmínku o tom, že v r. 2002 jste kandidoval coby bezpartijní za SNK-ED v rámci sdružení nezávislých. Zároveň jsem odstranil pod článkem kategorii Členové US-DEU, protože formálně jste členem této strany podle dostupných pramenů nebyl. Uf, přeji hezký večer :-) --Davcza (diskuse) 8. 2. 2013, 00:06 (UTC)