Diskuse s wikipedistou:Dayslypper

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Diskuse s wikipedistou:Dayslipper)
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Pro Tvou informaci: anglická ani jiná wikipedie se za zdroj nepovažuje, protože její vznik je podobný té naší. Pokud překládáš, je to dobré jenom do článku uvést, např. do odstavce Reference. Samo o sobě to ale nemusí stačit, proto bys příště neměl mazat šablony, které nějaké reference požadují, aniž bys skutečně nějakou našel a přidal do článku (ne do shrnutí editace nebo diskuse). Více tady: Wikipedie:Ověřitelnost, Wikipedie:Reference nebo Wikipedie:Věrohodné zdroje. --Ladin 20. 10. 2008, 11:13 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dovoluji si vás upozornit na český portál hudby v této Wikipedii. Budete-li tvořit hesla, vkládejte prosím na jejich konec šablonku vedoucí k tomuto portálu a případně tamním kolegům v něm pomozte. Jejich jména jsou v diskusi a historii změn portálu. Díky --Zákupák 23. 11. 2008, 02:30 (UTC)

Problém s Vámi uvažovanými návody kytaristům - protože napsat tu vlastní práci nelze, ani nějakou učebnici doslovně opsat, to pravidla nedovolí. Na začátek bych doporučil heslo typu Učebnice pro kytaristy či Kytarové školy, které by obsahovalo seznam vydaných publikací v členění na druhy kytar a žánrů, možná upozornit na národní školy a systémy výuky i pro samouky, v historii i současnosti, nabídku Lidušek, soutěže kytaristů. Pak lze dělat navazující hesla o obsahu jednotlivých knih, učebnic, ale nesmíte celé pasáže kopírovat, volně převyprávějte. Hlavně tvořte napřed desítky hesel o muzikantech, skupinách a až to technicky zvládnete, najdete i způsoby, jak své nelehké plány realizovat. Chce to na Wiki být častěji a pozorovat ostatní. Umíte-li anglicky, tak přepněte na en-wiki, tam je hesel přes 2 miliony a hudby mraky --Zákupák 23. 11. 2008, 06:59 (UTC)

O(d)střelovač[editovat zdroj]

Dobrý den, na základě této Vaší editace a zejména argumentace v jejím shrnutí bych se chtěl optat, zda byste nepředložil argumenty k případnému přejmenování článku Odstřelovač na jeho diskusní stránce. Jen při letmém průzkumu jsem zjistil, že online příručka ÚJČ zná obě varianty. Podle google testu pak 39 500× ostřelovač a 251 000× odstřelovač. Za poměrně jasný bych považoval výklad jazykové poradny zveřejněný v Britských listech. Specifickou otázkou je, jestli má být ze slova „ostřelovač“ jen přesměrování na „odstřelovače“, anebo jestli by tam měl být založen samostatný článek a rozdíl mezi oběma termíny vyjasněn. --Bazi (diskuse) 14. 3. 2014, 11:18 (UTC)

Čerpal jsem taky odtud... http://www.britskelisty.cz/0006/20000613n.html Pravda je, že co se týče vojenské profese, je to spíš "odstřelovač" odstřeluje umístěním nálože. Termíny by ale bylo určitě dobré oddělit. Ostřelovač = sniper. Odstřelovač = "demolition man". : --Dayslypper (diskuse) 14. 3. 2014, 11:45 (UTC)
Podle tamního výkladu se mi ale zdá, že i sniper je spíš odstřelovač. Ostřelovači by byli spíš třeba dělostřelci, kteří ostřelují město při obléhání. A v původním článku u MBTI je pak otázkou, v jakém významu tam ta osobnostní charakteristika má být. --Bazi (diskuse) 14. 3. 2014, 12:08 (UTC)

Bilkoviny[editovat zdroj]

Dobrý den, váš příspěvek o bílkovínách ve Vegetariánství nepovažuji za vhodný a revertoval jsem ho. Jednak formulace i řazení bylo spíše veganské. Doporučuji klidně přidat do Veganství, tam to prospěje snad lépe. Také některé věty byly nesrozumitelné, hlavně v druhém odstavci. Nebyly také uvedeny zdroje, protože tvrdit, že hodně bílkoviny je v ovoci a dalších je sporné. --Ivanhoe2012 (diskuse) 12. 10. 2015, 07:27 (CEST)Odpovědět

Jakým způsobem se Vám zdá vhodné pro Wikipedii a odborně hodnotné užívat fráze jako "není třeba z toho dělat strašáka"??? Takové věci tam necháváte?
Dále jsem uvedl "Bílkoviny se ve velké míře přirozeně vyskytují v... . . . . . . Dále pak v listové zelenině, ovoci...
... to, že se tam nevyskytují v tak velké míře, lze vyřešit úpravou věty na "Dále pak v menší míře v listové zelenině, ovoci". Prosím při úpravě o konstruktivnější přístup, ne to jen natvrdo revertovat.
To, že vegetariánství Češi vč. Vás chápou jako laktoovovegetariánství, to mi nepřijde vhodné. Měli bychom zachovat objektivitu a tvořit text, aby byl použitelný pro všechny typy vegetariánského způsobu stravování. Ne se přizpůsobovat veřejnému mínění jistého národa. --Dayslypper (diskuse) 12. 10. 2015, 10:50 (CEST)Odpovědět

Striktní vegetariánství[editovat zdroj]

Prosím nedělejte vandalismus na stránce Vegetariánství. Striktní vegetariánství je veganství, jak jste sám jsem uvedl v diskuzi zdroj, a proto patří na stránku Veganství, kde také je, včetně zdroje, který vám mimochodem původně na stránce chyběl. Děkuji. --Ivanhoe2012 (diskuse) 28. 10. 2015, 13:48 (CET)Odpovědět

Nováček[editovat zdroj]

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět