Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:DavSrn/Pískoviště

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Svenkaj

@DavSrn:Dobrý den, na Vašem Pískovišti vidím přípravu článku s názvem Rozšířený vliv umělé inteligence v každodenním životě. Dovolte několik poznámek:

  • Mám pochyby o tom, zdali je takto formulovaný název a téma nejvhodnější. Existuje již článek Umělá inteligence, kde by se spíš toto téma hodilo jako kapitola.
  • Název podle mne nepraktický z hlediska uživatelů Wikipedie. Představte si, že by se někdo o podobném problému chtěl informovat. Jak bude článek hledat (podle jakého řetězce slov)? Vůči čemu je Vámi uváděná umělá inteligence rozšířená? Proč "v každodenním životě" - je třeba pro Vás medicínské užití každodenní záležitostí?
  • Základním principem Wikipedie je ověřitelnost informací (viz Wikipedie:Ověřitelnost). Je proto nutné jednotlivá tvrzení dokládat referencemi=zdroji, aby bylo jasné, odkud bylo čerpáno. Reference se ale neuvádějí do názvů kapitol, ale do vlastního textu.
  • Celý článek dělá dojem, že se jedná o Vaši osobní úvahu, něco jako školní referát. To odporuje principům Wikipedie, kde je třeba uvádět pouze informace ověřitelné (viz odrážka výše). Vaše osobní úvahy nemají ve Wikipedii co dělat (zejména název kapitoly "Můj závěr na toto téma", ale i v ostatních, kde nejsou reference uvedeny). Článek ve Wikipedii není Vaše, ale kolektivní dílo.

Nenechte se odradit, nebojte se ptát se. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 29. 5. 2023, 13:36 (CEST)Odpovědět