Diskuse s wikipedistou:Argo~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Argo~cswiki v tématu „Česko

Díky za úpravu seznamu Vianových děl, určitě je to takto lepší. Doplnil jsem ještě pův. název novely "Holky...". U toto prvního titulu (Jazzpetit) jsem neznal přesně obsah, proto jsem na konci uvedl: ...a jiné. Vy jste obsah doplnil, a to "a jiné" ponechal. Znamená to, že jsou tam ještě nějaké další povídky, nebo je to jen pozůstatek po mně?
--kartinas 9. 4. 2009, 13:25 (UTC)

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Sumivec 20. 9. 2009, 11:11 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Sumivec 20. 9. 2009, 11:49 (UTC)

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Sumivec 22. 9. 2009, 09:45 (UTC)

Kolegové Vás už několikrát žádali, abyste vyplňoval shrnutí editace. Neberte to prosím na lehkou váhu. Je to údaj, podle kterého se wikipedisté orientují v seznamech posledních změn, v historii článku apod. I Vašim editacím přidá stručné shrnutí na důvěryhodnosti.

Např. nevím, proč jste u Jáchyma Topola odstranil poslední údaj z externích odkazů. Neměl zdroj? Byl nesprávný? Mazání částí textu chce zdůvodnit ještě více, než ostatní změny. Díky za pochopení --Packa 18. 1. 2012, 08:53 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:23 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 04:53 (CEST)

Prosím, věnujte pozornost předchozímu upozornění, že máte – namísto častého ukládání stránky – používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to na lehkou váhu. Důvody, proč se má tlačítko používat, máte uvedeny výše. Věřím, že pochopíte důležitost používání tohoto tlačítka. Děkuji za pochopení.--Horst (diskuse) 19. 1. 2016, 11:46 (CET)Odpovědět

Česko[editovat zdroj]

Heslo Česko obsahuje řadu cenných informací, ale tónem připomíná obrozenecké orgie 19. století: od začátku do konce sebeoslavné. Možná nejvýmluvnější pasáží téhle sebeoslavnosti je věta "Německá okupace Československa se setkala s masivním odbojem obyvatel země"– opak je pravdou, ať se nám to líbí, nebo ne: český odboj nejenom že nebyl "masivní", ale ve srovnání s jinými okupovanými zeměmi velmi slabý. Spektakulární atentát na Heydricha byl rozhodnut v Londýně (britskou stranou) právě proto, že v Protektorátu se nic nedělo: v rámci protinacistické propagandy bylo tudíž zapotřebí zorganizovat nějakou pozoruhodnou akci. Cituji tenhle případ za všechny ostatní, možná méně bijící do očí, ale stejně zavádějící, resp. demagogické. V kapitole o ekonomice (obsahující desítky až stovky věcných informací) kupodivu chybí jakákoli zmínka o evropských subvencích – v daném případě "masivních": Česko je finančně nejpodporovanější země na počet obyvatel (čtvrtá v absolutních číslech) – ale o tom tu není ani slovo, jsme prostě nejlepší na světě, jako obvykle. Za podpůrné argumenty se nadto citují často nepřesvědčivé zdroje (TripAdvisor atd.) Zkrátka a dobře by to chtělo celé přepsat v neutrálním, věcném tónu – v téhle podobě nejde o encyklopedické heslo, ale o propagandistický leták. Argo~cswiki (diskuse) 20. 11. 2016, 09:22 (CET)Argo~cswikiOdpovědět