Diskuse s wikipedistou:37.48.9.64

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Marek Genius v tématu „Pár poznámek na vysvětlení

Pár poznámek na vysvětlení[editovat zdroj]

Odpověděl jsem Vám na stránce Diskuse s wikipedistou:Matěj Pivís Pivoňka#Další hlídky (viz zde). Pro jistutou vkládám i sem.

Vlastní výzkum“ je terminus technicus Wikipedie, to slovo „výzkum“ není úplně šťastně zvolené, taky jsem se ho tu ve svých začátcích dopouštěl a pak jsem se hádal, že žádný vlastní výzkum jsem rozhodně nepsal, protože přece nejsem výzkumník. Lepší označení by bylo třeba „dosud nepublikované informace“. Jde o to, že informace na Wikipedii musí být v každém čase komukoliv potenciálně dostupné ke kontrole, tedy není možné sem nic psát na základě „ústního prohlášení“ typu „já jsem producentka“. Pokud byste si však jako producentka pořadu založila blog věnovaný Policii v akci, potom už by zřejmě bylo možné tyto informace z Vašeho blogu převzít. Nejprve však musí být již někde sepsány.

Zároveň si dovolím upozornit na nutnost prohlášení o placeném přispívání. Pokud tedy editace Wikipedie je náplní Vaší práce, bylo by vhodné toto uvést na diskusní stránce článku. Pokud se však článku věnujete ve svém volném čase, potom se Vás toto netýká.

--Marek Genius (diskuse) 23. 9. 2022, 18:28 (CEST)Odpovědět