Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Štěrbík

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Poslední vlk v Čechách. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. Jirka O. 1. 12. 2010, 08:27 (UTC)

Děkuji za Vaši reakci na mé pokusy zveřejnit něco z rodinného archivu. V pravidlech Wikipedie se absolutně neorientuji.

Pokusil jsem se prezentovat zdroje zpráv o "posledním vlkovi". Myslím si, že o závažnosti článku pro obecnou povědomost není rozhodující zda a kde byl již publikován. Článek jsem zatím nedokončil.Štěrbík 1. 12. 2010, 09:03 (UTC)

Dobrý den, zatím je ještě čas, nicméně jedná se o tak specifickou záležitost, že jsem tam šablonu Významnost dát musel. Srdečně zdraví Jirka O. 1. 12. 2010, 09:24 (UTC)
Dobrý den, poraďte co mám dělat dál. Jsou akceptovány mnou uvedené zdroje zprávy?Štěrbík 1. 12. 2010, 09:34 (UTC)
Otázka spíše je, zda ten článek skutečně takto nazvat (spousta lidí by mohla jeho encyklopedickou významnost zpochybňovat), zda není lepší ho pojmenovat Vlčí kámen (v případě památníku asi spor o encyklopedickou významnost nebude). Jirka O. 1. 12. 2010, 09:44 (UTC)
Článek dosud není dokončen. Vlčího kamene se týká jenom malá část článku, který se zabývá dále popisem vlka podle dobových pramenů,

jeho vycpáním a současném umístěním v muzeu. Dále se zabývá osobou jeho střelce a jeho činností v oblasti Šumavy.Štěrbík 1. 12. 2010, 12:34 (UTC)

A vy si myslíte, že informace o posledním vlku v Čechách je tak významná, že si zaslouží samostatný článek v internetové encyklopedii? Proč? Jirka O. 1. 12. 2010, 19:11 (UTC)
Protože se jedná o posledního vlka v Čechách? :) --Kyknos (labuť stěhov 1. 12. 2010, 19:14 (UTC)
Kyknosi děkuji za podporu!Štěrbík 2. 12. 2010, 06:44 (UTC)
Jirko, opravdu si myslíte, že informace v encyklopedii (pod heslem vlk) omezující se na datum je dostačující? Ještě stále jsem

přesvědčen, že podrobnosti, které uvádím v článku jsou zajímavé a budou s povděkem veřejností přijaty.Štěrbík 2. 12. 2010, 06:44 (UTC)

Díval jsem na článek vlk obecný a pro mě tedy ty informace rámcově dostatečné jsou (případně by tam daly doplnit další). Navíc jsem z toho pochopil, že vlci se vracejí (i na Šumavu), takže název "poslední vlk" je vlastně zavádějící. Přijde mi zbytečné mít zde samostatné články Poslední vlk v Čechách, Poslední vlk na Moravě, případně Poslední vlk ve Slezsku (a to ani nemluvím o medvědech :-)) Ty informace by měly být v článku vlk obecný – na samostatný článek má podle mne ten památník. Jirka O. 2. 12. 2010, 07:20 (UTC)
Vůbec nic nemám proti tomu, aby byl o nové údaje rozšířen stávající článek (vlk obecný).Již zpočátku jsem přece spíše prosil

o radu. Napsat samostatný článek byla první (zřejmě špatná) myšlenka. Správně jste pochopil, že vlci přebíhají a v současné době určitě na území Šumavy některý je. Proč ale zpochybňovat termín "poslední vlk", který je užíván v historických pramenech a konec konců i v článku Wikipedie (vlk obecný).Nerozumím tomu, že informace o "posledním vlku" považujete za dostatečné, když tam žádné nejsou. Četl jste celý článek ? Kdo rozhoduje o jeho případném zveřejnění či smazání ? Poraďte prosím jak dál postupovat, aby byla šance na publikaci. Střelec "posledního vlka" byl můj pradědeček.Štěrbík 2. 12. 2010, 14:13 (UTC)

Fajn:-) Zítra se pokusím zapracovat údaj o posledním vlku do vlka obecného a z památníku se s vaší pomocí pokusíme udělat článek. Tím se žádná z informací neztratí a z vlka obecného, případně z dalších hesel může vést odkaz na památník. Jirka O. 2. 12. 2010, 21:09 (UTC)
Děkuji za pomoc. Pozn: Mám fotografie Vlčího kamene, vlka v muzeu na Hluboké, střelce vlka stav. Štěrbíka. Vše v digi podobě.Štěrbík 3. 12. 2010, 14:42 (UTC)
Nemáte zač a omlouvám se za někdy možná laické poznámky – pokud jde o fotky a text k Vlčímu kameni, zkuste mne prosím kontaktovat mailem (stačí když si ho ve vašem uživatelském nastavení zadáte a kliknete si pak na mé uživatelské stránce na lištu Poslat e-mail), dáme to společně dohromady. Mám zítra o Wikipedii přednášku, takže teď trochu nestíhám, ale budu rád, když se nám to během víkendu podaří sepsat a zkompletovat. Přeji vám příjemný večer. Jirka O. 3. 12. 2010, 15:27 (UTC)
Díky své absolutní nezkušenosti jsem svou mailovou adresu potvrdil, ale s Vámi jsem se nedokázal spojit. Máte spoustu úkolů tak

pokračujte prosím v těžké práci se mnou až budete mít čas. Já sám mám času dost a velice rád si na Vaši odpověď i delší čas počkám. Děkuji.Štěrbík 3. 12. 2010, 16:28 (UTC)

Jsem trochu dál. Odeslal jsem Vám mail, ale nedokázal jsem do něj načíst moje vlastní fotografie. Těžká práce se mnou.....Štěrbík 5. 12. 2010, 13:16 (UTC)