Diskuse ke kategorii:Kostely zasvěcené svatému Michaelovi archandělovi v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že všechny kostely sv. Michala by správně měly být pod nazývány sv. Michaela, neboť jde o Michaela archanděla. Podle toho by se také měla pak přejmenovat tato kategorie a stát se podkategorií Kategorie:Kostely zasvěcené svatému Michaelovi archandělovi.--Ben Skála (diskuse) 10. 5. 2013, 23:41 (UTC)

Také jsem mínění, že sv. Michal = Michael = Michael archanděl (alespoň v patrociniu kostelů). Jsem pro sjednocení, tedy přejmenování této kategorie (nejlépe na „Michaelu archandělovi“, příp. „Michaelovi archandělovi“, nebo jen „Michaelovi“, což je myslím běžnější než „Michalovi“) a pak sem zařadit články se všemi nuancemi názvu kostela. Když ale čtu toto: Diskuse:Kostel svatého Michaela (Bohdanovice), vidím, že asi bude třeba nejprve dosíci koncensu. – Jelikož jest jediná commons:Category:Saint Michael churches, přidal jsem nadkategorii a odkaz na Commons přes Wikidata d:Q11774697. -- Jirka23 27. 2. 2014, 12:24 (UTC)
Dobrý den, články jsem v návaznosti na tuto diskusi rekategorizoval. Je to skutečně tak že kostely zasvěcené tomuto světci se označují jako kostel sv. Michaela archanděla, i když se to někdy zkracuje/zjednodušuje (kostel sv. Michaela nebo sv. Michala). Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 22. 5. 2014, 14:42 (UTC)