Diskuse ke kategorii:Fantastické filmy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenovat Fantastické > Fantasy[editovat zdroj]

Slovníková definice slova fantastický vylučuje toto použití. Fantasy je terminus technicus, nevidím důvod, proč se ho snažit uměle počešťovat. Imo se běžně používá i jako přídavné jméno, i když to není češtinsky úplně košer (teoreticky by mělo být fanatasyové). Takže buď Fantasy filmy, nebo Filmy žánru fantasy. --Gumruch 3. 10. 2010, 09:23 (UTC)

Vycházel jsem ze zařazení v kategorii fantasy; ale jak tak koukám, tak je sem (do podkategorie) kategorizován (ve shodě s anglickou Wiki) např. i film Karlík a továrna na čokoládu, což odpovídá pojetí fantasy jako obecnějšího „fantastického žánru“ (v anglosaském pojetí, jak to je uvedeno v článku fantasy). Takže možná nepřejmenovávat? Chtěl jsem to vyřešit před připojením interwiki (z en:Category:Fantasy films). Možná by bylo lepší v kategorii stručně uvést definici jejího obsahu. Případně udělat další kategorii na fantasy filmy v našem užším pojetí? --Gumruch 3. 10. 2010, 09:33 (UTC)

Odebral jsem návrh na přejmenování. Název fantastické filmy zní lépe než Fantasy filmy... --Wikipedista:BobM d|p 5. 11. 2010, 10:29 (UTC)