Diskuse k portálu:Sport/ZAJÍMAVOSTI/příprava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Hnetubud v tématu „Tři nové týdně?

Kolegové, zajímavost, která je uvedena na titulní straně portálu (Enzo Scifo), již neplatí — aktuálně nejmladším hráčem na Euru je od roku 2012 Jetro Willems. Vidím dvě řešení: přeformulovat text ve smyslu, že Scifo rekordmanem byl a už není, nebo ho celkově nahradit Willemsem. Osobně se kloním k tomu druhému, předpokládám, že zajímavostí je v tomto případě rekord sám o sobě a proto by měl být uveden jeho současný nositel. Díky za vaše názory, --Hnetubud 17. 3. 2016, 17:51 (CET)

Docela bych se i pustil do dopsání těch zajímavostí, aby tu nevisely pořád ty samé, ale netuším, jak se to edituje, ani nevím, jestli je o to vůbec zájem.--Hnetubud 17. 3. 2016, 23:38 (CET)

Doplnil jsem to. Zajímavostí nemusí být aktuální rekord, ale i minulý. Cílem zajímavosti je upozornit na článek přijatelné úrovně pomocí zajímavého faktu, který tento článek obsahuje.
Dopsání zajímavostí by bylo prima. Pro každý týden je tu jeden šuplík, do kterého se mají tak tři dopsat.
Zajímavosti se točí jednou za měsíc. Stránka je vždy očíslovaná číslem měsíce, tj. Portál:Sport/ZAJÍMAVOSTI/1 do Portál:Sport/ZAJÍMAVOSTI/12. Některé existují, některé ne. Doporučil bych zatím psát ty neexistující, tj. vzít si nějaký vzor (třeba základní Portál:Sport/ZAJÍMAVOSTI/1, která se používá pro každý týden, pro který zajímavosti nejsou napsané), ten si zkopírovat a otevřít měsíc, který obsazený není (jak zjistíte na této stránce podle červeného odkazu). Tam to zkopírovat a podle toho vzoru přepsat novými zajímavostmi. A až bude zajímavostí dost, můžeme jich přidat dalších 40 až do čísla 52 a zase je předělat zpátky na týdenní, jako máme článek a obrázek. :-)
Bylo by fajn, kdyby zajímavosti byly ověřené/ověřitelné v článku samotném. Tj. pokud článek obsahuje nějakou informaci, která je zajímavá, ale není na první pohled jasná, měla by už mít uvedený zdroj, anebo byste se měl pokusit ten zdroj doplnit, když zajímavost použijete.
Hodně zdaru! --Okino (diskuse) 18. 3. 2016, 00:07 (CET)Odpovědět
Děkuji za rady, vytvořil jsem zatím pár na ukázku: [1]. Zdroje když tak podle potřeby doplním, asi to bude chtít taky upravit formátování a případně přeházet pořadí zajímavostí, aby přibližně odpovídaly roční době, ve které se budou zobrazovat.--Hnetubud 18. 3. 2016, 15:52 (CET) (diskuse)

Tři nové týdně?[editovat zdroj]

Tak jsem napsal do návrhů pár zajímavostí s tím, že pokud by mi s tím někdo pomohl, mohli bychom časem přejít na týdenní cyklus.--Hnetubud (diskuse) 22. 2. 2017, 16:25 (CET)Odpovědět

Některé ty starší zajímavosti by se taky musely aktualizovat, třeba Ibrahimovič už má těch cen pro švédského fotbalistu roku víc.--Hnetubud (diskuse) 22. 2. 2017, 23:51 (CET)Odpovědět