Diskuse k Wikipedii:Diskuse o smazání/Skins.cz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

S výsledkem hlasování jsem spokojený. Celý výsledek jsem právě uveřejnil na Skins.cz jako archivní informaci. Mám však jeden dotaz – Jak se Wikipedie postaví k těm pochybným fotkám na Uncyclopedii ?? --Michal.Pohorelsky 3. 5. 2010, 12:26 (UTC)

Jak se k tomu má Wikipedie stavět? Uncyclopedia/Necyklopedie není wikiprojektem Wikipedie ani sesterským projektem provozovaným Wikimedia Foundation. Necyklopedie má s Wikipedií společné některé registrované uživatele, využívá stejný software MediaWiki a společnost Wikia (en:Wikia), na jejichž serverech jsou hostovány různé tématické projekty využívající principu wiki, má společnou osobu spoluzakladatele – Jimmyho Walese; nic z toho není důvodem k tomu, aby česká verze Wikipedie zaujímala stanovisko k licenční politice některého z desítek projektů hostovaných na serverech Wikia. --Milda 3. 5. 2010, 13:05 (UTC)
  • Technicky máte pravdu, ALE NEsouhlasím. Ukazuje to totiž na dvojí tvář / dvojí morálku, zejména u Správců Wikipedie, kteří se také pohybují na Necyklopedii... Podle mého názoru, je to značný morální problém. --Michal.Pohorelsky 3. 5. 2010, 14:05 (UTC)
Určitě by ale bylo vhodné na skins upravit licenci přebíraných dokumentů (včetně tohoto). Ten text je dostupný za jiných podmínek, než uvádíš – přečti si prosím Podmínky užití. --Tlusťa 3. 5. 2010, 13:11 (UTC)
Negativní, Tlusťo. Smyslem šablony {{Článek z Wikipedie}} není "vložit" do textu 3 dlouhé odstavce s přesnou definicí licence, ALE upozornit na fakt, že daný článek pochází z Wikipedie (dva odkazy Wikipedie jsou více než dostatečné). Proto je takový článek otevřený a neziskový, každý si může okopírovat a použít na svém webu, včetně úprav pocházejících výhradně ze Skins.cz.
Navíc si musíš uvědomit, že opravdu mnoho článků je velmi krátkých, třeba Ptáci (film) či Červený rybíz, a každá Velká šablona s licencí by pak působila velmi směšně (uživatel: "Opravdu mne chce Skins.cz buzerovat kvůli jedné jediné větě"). A negativní nálady/ohlasy čtenářů rozhodně nejsou mým cílem. --Michal.Pohorelsky 3. 5. 2010, 13:45 (UTC)
Ale ne, jde o licenci, ne o šablonu. Text není dostupný za podmínek GNU Free Documentation License jak uvádíš, ale pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 Unported, jak je vidět na každé zdejší stránce. To je dost podstatný rozdíl a při přebírání je nutné licenci doržet. --Tlusťa 3. 5. 2010, 14:08 (UTC)