Přeskočit na obsah

Diskuse k šabloně:Odkaz na druh v tabulce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dotaz: Jaký účel má existence této šablony vúči šabloně {{Commonsspecies}} ? Má být mezi nimi nějaký rozdíl, který by nešel zohlednit v jedné společné šabloně? --Bazi (diskuse) 26. 3. 2014, 16:47 (UTC)

Asi nešel bez přidání dalšího parametru šablony. Zatímco mimo rabulku je žádoucí, aby symbol commons seděl hned za zkratkou popsatele, v tabulce je žádoucí zarovnání vpravo. Přidávat další parametr, to se mi moc nechce. Prodlužuje to zdroják a především přidělává to myslím zbytečně práci.--Rosičák (diskuse) 26. 3. 2014, 17:39 (UTC)
Zarovnání ikony už bylo předtím v šabloně obsaženo. Myslím, že takový drobný rozdíl opravdu není důvod ke dvěma odlišným šablonám. A především vůbec nemyslím, že by se taková šablona měla používat v běžném textu. Byla stavěna primárně pro tabulku. --Bazi (diskuse) 26. 3. 2014, 18:19 (UTC)
No tak jo, sloučit, ale určitě se to bude používat i v textu například zde WP:Určovna to mám v plánu.
Aha, tak ve WikiProjektu to možná může najít užití, já myslel ryze na encyklopedické články. Určitě by šlo třeba nastavit, aby se při nevyplnění parametru určujícího zarovnání ikony ta ikona zarovnala tak, jak by bylo častěji užíváno. Takže spíš do tabulky se zarovnáním doprava, nebo do textu s ponecháním v textu? --Bazi (diskuse) 26. 3. 2014, 22:56 (UTC)
  • 1.Myslím, že řádově častější užití bude určitě v tabulce, užití v textu je spíše pro ilustraci a nejspíš se nebude využívat ani doprovodný parametr názvu (popsatel).
    • Teď mě napadlo, že pro určovnu atp. by mohla být šablona řešena s jinak rozšířenou funkčností, kde 1=český název a link k nám, 2=vědecký název a link do commons, 3=případně popsatel+symbol Commons.
  • 2. Než to začnem více užívat, navrhuji název nějak maximálně zkrátit. Mě nic nenapadá a s tím co jsem vymyslel spokojen nejsem název je možná intuitivní, ale... Inu zkuste zapřemýšlet.--Rosičák (diskuse) 27. 3. 2014, 02:43 (UTC)