Diskuse:Zásadka (zámek)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nějak mi nesedí rozlišovač. V něm je uveden hrad, ale v textu se mluví o tvrzi a následně o zámku. Kde je chyba? --Freibo (diskuse) 12. 4. 2013, 17:18 (UTC)

Taky jsem dlouho váhal, jaký rozlišovač použít. Nejsem žádný odborník na historické stavby. Četl jsem, že tvrz lze brát jako menší hrad. Taky jsem bral v potaz použití infoboxu hrad, který se používá pro zříceniny, i když by asi byl lepší infobox budova a typ zřícenina. V článcích o Zásadce na netu se běžně používá termín hrad (převážně v nadpisech), i když se pak v podrobné historii píše o tvzi a zámku, tak jsem šel stejnou cestou. Pokud si myslíte, že to je velká chyba, můžete článek upravit nebo ho přesunout.--LaSo (diskuse) 12. 4. 2013, 19:19 (UTC)
Je to dost matoucí. Navíc i server hrady.cz, který se na památky specializuje, používá jeho zařazení mezi zámky (1). Tady je uveden jako hrad přestavěný na zámek a stejně i na stránkách obce Sychrov, pod který patří. Zřejmě by bylo lepší to přesunout. --Freibo (diskuse) 12. 4. 2013, 19:30 (UTC)