Diskuse:Výměnek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Výměnek anglicky[editovat zdroj]

Ahoj, netuší někdo, jak se řekne výměnek anglicky? Podle hledání hesla z www.slovnik.cz (rent charge, což se podle en wiki i http://onlinedictionary.datasegment.com/word/rent%20charge jeví být spíš jakýmsi finančním plněním soukromých vlastníků půdy; podle absence hesla ve dvoujazyčném Fronkově slovníku a pouze opisné definice výměnek - "part of a farm reserved by a farmer on his retirement" ve velkém česko-anglickém Fronkovi (FRONEK, Josef: Velký česko-anglický slovník, Leda, Voznice 2000) se skoro chce zdát, jako by v Británii (USA, ... ?) taková reálie neexistovala. Nyní asi ne, ale historicky snad jo... Nevíte o tom prosím někdo něco? --Jiří Janíček 01:49, 30. 5. 2008 (UTC)

Rent-charge[editovat zdroj]

Tak rent-charge je podle Anglicko-českého právnického slovníku (M. Chromá 1997) reálné břemeno; dědičné nájemné.--Jiří Janíček 20:21, 30. 5. 2008 (UTC)

Polské interwiki[editovat zdroj]

Nevím, jak dodat polské interwiki, návod je moc dlouhý, žádné avizované "edit links" se neukazuje, takže tím končím své pátraní. Interwiki dávám sem a ať to případně někdo udělá, jak se to má dělat: [[pl:wycug]]. --Luděk (diskuse) 10. 4. 2013, 14:44 (UTC)

Šlo se tam dostat přes de, ale nebylo to nic platné. Někdo na Wikidatech pro Wycug založil samostatný jednopoložkový seznam. Ten jsem smazal a pak to teprve šlo přidat. --Uacs451 (diskuse) 10. 4. 2013, 14:58 (UTC)

Díky za pomoc. Nicméně polské interwiki se u českého článku stále neobjevuje. Na polské stránce pl:wycug jsem dal české interwiki dnes já (tam nebylo vůbec žádné interwiki), takže tím se možná objevil ten wycug na wikidatech.

V každém případě je teď práce s interwiki pro mne značně nejasná - u tohoto českého článku se neobjevuje "edit links". U polského článku se po mém přidání českého interwiki začalo "edit links" ("Edytuj linki") objevovat, předtím se také neobjevovalo. No nic, asi interwiki dávat nebudu nebo je budu psát do diskuse, ať to udělá někdo schopnější (nebo až bude systém opraven). --Luděk (diskuse) 10. 4. 2013, 18:33 (UTC)

Ano. Teď, když kliknu na "Edytuj linki", objeví se zpráva, že na Wikidatech byla příslušná stránka během včerejška dvakrát smazána a jednou obnovena v rámci nějakých pokusů. Jak dosáhnout toho, aby odkaz vedl na správnou tabulku, netuším. -- V historii [[pl:wycug]] žádný záznam o přenesení iw na Wikidata není, čili to, že jste přidal postaru české iw, nevedlo k založení té tabulky. --Uacs451 (diskuse) 11. 4. 2013, 05:25 (UTC)