Diskuse:Turistika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatelky Halfirien v tématu „Turistika a Cestovní ruch

PROSIM O EDITACI - JE OPRAVDU VELKY ROZDIL MEZI TURISMEM A TURISTIKOU - PŘESMĚROVÁNÍ Z TURIZMU NA TURISTUKU JE VELKÉ FAUX PAS -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.100.121.194 (diskuse)

Je fakt, že ten odkaz na článek „Tourism“ není zrovna šťastný. --Zik 23. 2. 2010, 16:57 (UTC)

Turistika a Cestovní ruch[editovat zdroj]

Pokusil jsem se to rozmotat, opravil oba články a při kontrole IW jsem zjistil, že uz těch verzí, které jsem schopen porovnat, jen dvě patří sem, kdežto všechny ostatní k Cestovnímu ruchu, což se anglicky řekne Tourism. Viz Světová organizace cestovního ruchu, alias UNWTO. --Sokoljan 1. 8. 2010, 20:08 (UTC)

Tento článek na wikipedii je poněku problematický protože se tváří jako článek o domácím baťůřkářství a zároveň rozebírá druhy světového turismu. Sám se váže k hlavnímu heslu Tourism na anglické wikipedii, ale mezitím existuje i článek Cestovní ruch, který má jen dvě další jazykové verze a to polskou a slovenkou. Chtělo by to v tom udělat trochu pořádek. Idálně z tohoto článku udělat článek Turismus sloučený s heslem Cestovní ruch a samostatný článek pro heslo Turistika.--Halfirien (diskuse) 26. 1. 2021, 16:03 (CET)Odpovědět