Diskuse:Tramvajová doprava v Brně

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že v Brně jezdí navíc i tramvaje kloubové tramvaje. Neznám přesné označení, ale čekal bych K2, K2R a K2N (až ho zjistím, tak ho přidám). Kuriozitkou jsou i bezmotorové vlečné vozy (poslední informace hovoří o dvou kusech, ale taky to nemám potvrzené). Zkusím na ně počíhat a vyfotit je. --Veros 21:26, 17. 4. 2006 (UTC)

No, doplním to, chybí tam i víc věcí --Aktron 21:32, 17. 4. 2006 (UTC)

Označení vlečných vozů je VV60LF, jsou již zařazeny do běžného provozu (linka 13) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 82.99.145.13 (diskuse)


Pojmenování[editovat zdroj]

Myslím, že by se mělo změnit pojmenování na "Šalinová doprava v Brně", každý přece ví, že v Brně nejezdí tramvaje, ale šaliny. Stejně jako v Londýně jezdí Underground, v New Yorku Subway a v Praze Metro. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.112.59.80 (diskuse)

Ovšem s tím "nepatrným" rozdílem, že ani Underground, ani Subway nejsou zkomoleninami cizojazyčného výrazu. Ačkoli žiju v Brně 8 let, výraz "šalina" jsem nikdy nepoužil a také oficiální materiály DPMB užívají výraz "tramvaj". -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Mike2000 (diskuse)

Kemo, tramvaj je ale taky zkomolenina cizojazyčného výrazu. (Já jsem "cajzl-worto" jako je "tramvaj" v mluveném projevu použil pouze jednou, dodnes si na to pamatuji, bylo to před dvěma lety, když jsem se bavil s jedním pražákem ve Velkých Bílovicích. :-) Na okraj dodávám, že "rejže" jsem neřekl nikdy a říkám "rožnout" ve významu rozszsvítit. :-D --Millenium187 (diskuse) 15. 3. 2012, 13:03 (UTC)