Diskuse:The Final Cut

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Harold

Rád bych znal zdroj k faktu, že Final Cut je rocková opera. Ano, jedná se o koncepční protiválečné album, nicméně nevypráví žádný konkrétní příběh (na rozdíl třeba od The Pros and Cons of Hitch Hiking), což považuji za velmi důležitý prvek (typicky Wall, Tommy, atd.). Na en:The Final Cut (album) jsem v textu nic o rockové opeře nenašel, pouze je do této kategorie zařazena, a to i přesto, že se jedná o NČ a tento fakt se v textu vůbec nevyskytuje. --Harold 10. 7. 2011, 19:33 (UTC)

Já jsem tam tu kategorii schválně nevkládal, protože o tom, že by to byla rocková opera nevím. Samozřejmě ty klasické jako Tommy nebo Wall jsem tam zařadil. Kategorii tam vložil až Bohemianroots. Docela mě překvapilo, že na cs:wikipedii není článek o albu Quadrophenia od Who, protože to je jedna z nejklasičtějších rockových oper. — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 10. 7. 2011, 19:51 (UTC)
Pánové, jestli jste si jistí, že tam album Final Cut nepatří, klidně ho odstraňte. Zdraví --Bohemianroots 10. 7. 2011, 20:01 (UTC)
Já nevím, já si to myslím. Taky toto album nemám naposlouchané tolik, jako jiná alba Floydů (například Piper at the Gates of Dawn) --Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 10. 7. 2011, 20:04 (UTC)
Já tu kategorii teda odstraním, ale radši jsem se zeptal, jestli třeba nemám nějaký zdroj pro tento fakt. --Harold 10. 7. 2011, 20:37 (UTC)
Po letech jsem narazil na tuto diskuzi, jestli The Final Cut do kategorie rocková opera patří nebo nepatří. Samozřejmě že patří, přebral jsem to z EN verze. Jestli někdo pochybuje, tak ať dá na EN verzi požadavek na zdroj. To je však maličkost, čtenáři článku asi bude fuk jestli tam ta kategorie bude nebo ne. --Bohemianroots (diskuse) 21. 6. 2019, 16:22 (CEST)Odpovědět
Po letech se budu opakovat :-), ale ono by to opravdu chtělo zdroje. Článek na en: o rockové opeře nemluvil tehdy (viz též en:Talk:The Final Cut (album)/Archive 1#More Problems) ani teď, je pouze z nějakého důvodu tak kategorizován, nicméně ta kategorizace není podložená žádným zdrojem, což je u NČ podivné; ale to je věc en:. --Harold (diskuse) 21. 6. 2019, 17:41 (CEST)Odpovědět