Diskuse:Technologická singularita

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Pepa01

Zatím jen copy+paste z anglické verze:

In May 1958, while referring to a conversation with von Neumann, Ulam said what would later became a foundation of the technological singularity theory: "One conversation centered on the ever accelerating progress of technology and changes in the mode of human life, which gives the appearance of approaching some essential singularity in the history of the race beyond which human affairs, as we know them, could not continue."

Totiž.. asi jste si všimli, že já považuju fenomény jako GNU/Linux, Google nebo Wiki za projevy technologické singularity. OS Linux je možná poslední čistě "lidskou" technologií, kterou ještě není možné považovat za posthumání, transhumání, či náležející do éry technologické singularity. --Xchaos 12:12, 23. 3. 2006 (UTC)

Pokud se článek věnuje skutečnému ději, tak je jisté, že k nekonečnému vývoji nemůže nikdy dojít. Přes to, že dnešní politika se domnívá opaku, tak nic na této planetě ani blízkém okolí nemůže růst do nekonečna. Rychlost, rozměry, hmota, energie - všechno je fyzikálně omezeno. Viz např. článek Limity výpočetního výkonu.--P.01 (diskuse) 2. 2. 2017, 23:46 (CET)Odpovědět