Diskuse:Tamara Černá

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tučným písmem se na wiki píše velmi zřídka, spíše se s ním šetří. Navrhuji proto z typografických důvodů ponechat tučně jenom důležité údaje v prvním řádku celého článku. Ostatní znormálnit. Děkuji za Váš čas, --Svajcr 30. 7. 2010, 05:48 (UTC)

Vkládám {{NPOV}}. Problémových formulací je tam snad dvacet, vyvážený a neutrální styl ani omylem. Později to neutralizuji, teď vkládám pouze šablonu. Vyberu pouze tři formulace kvůli odůvodnění:

  • „Její kreativita dává vzniknout také nevšedním a zajímavým operním inscenacím. Byla nadaná uměním postihnout psychologii postav a schopná obdařit hrdinky hlubokým niterným prožitkem a zároveň s vysokou estetikou a technikou tance“
  • „Podobně jako ve svých rolích, které tančila, tak i ve svých fotografiích inklinuje nenásilným způsobem k zobrazování lidských emocí a dramatických situací všedního dne člověka“
  • „Autorka se velmi přiklání k zobrazování krásy a lidskosti. Neporovnatelná je však její práce v oblasti divadlení a baletní fotografie. Samostatně bychom rádi ocenili také i inscenované fotografie s využitím tanečnic a jejího odborného vzdělání v tanečním oboru“

--Mario7 (diskuse) 29. 6. 2013, 17:45 (UTC)

V článku jsou citovány stati z přiloženého materiálu autorů Mgr. Vladimíra Nečase (člen herecké asociace a šéf baletu divadla Ústí nad Labem) a pana Miroslava Myšky, odborníka v oblasti fotografie http://www.operabalet.cz/?page=txt&id=5498, Almanach Národního divadla Moravského 1919–2009, Vladimír Nečas, str. 24–25 -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Lubokl (diskuse)
To je v pořádku, ale nic to nemění na tom, že některé části textu nevyhovují některým požadavkům, prostě to nejsou formulace vhodné do encyklopedie. Jestli chcete, pomůžu Vám to neutralizovat. --Mario7 (diskuse) 3. 7. 2013, 14:36 (UTC)
Navrhuji toto nějak neutrálně - encyklopedicky - opsat a vybrané doslova citovat. Jistě by bylo dobré neztratit informace v tom obsažené. V umění a ve fotografické kritice se takto běžně hovoří.--Svajcr (diskuse) 3. 7. 2013, 14:58 (UTC)
Já vím, proto jsem to neodstranil :). Nicméně wiki se snaží o poněkud jiný styl, proto jsem to olepil šablonou. Proti navrhovanému řešení nemám vůbec nic, pouze bych to možná navíc vyčlenil do samostatné sekce s názvem „Umělecké úspěchy“ nebo tak podobně. --Mario7 (diskuse) 4. 7. 2013, 14:16 (UTC)
Článek jsem upravil dle recenze NPOV. Citoval jsem autory a dal do přímé řeči. Prosím o Váš názor a návrh dalšího postupu. Další odstavec by komplikoval už nyní dosti roztříštěný článek různými odseky. Díky, --Svajcr (diskuse) 11. 7. 2013, 08:01 (UTC)
Děkuji Vám za pomoc při úpravě článku. Také jsem si dovolil provést nějaké drobnější úpravy, přímé řeči jsem uvedl kurzívou a hlavně jsem text rozdělil do odstavců (je teď čtivější). Osobně bych si uměl představit ještě lepší organizaci sekcí (popřemýšlím nad tím), ale to je naprosto neurgentní úprava. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 11. 7. 2013, 15:20 (UTC)

Raduň - výstava:

Umělecká fotografka navazuje na vznešené tradice naší aristokratické minulosti a její další „cyklus“ směřuje k nelehkému cíli. Krásou, harmonií a vysokou kultivovaností podporovat a šířit dobrou náladu, pozitivitu a lásku ve společnosti. --Svajcr (diskuse) 27. 6. 2014, 15:10 (UTC)