Diskuse:Stanislav Neumann (herec)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

U hesla Stanislav Kostka Neumann jsem narazil na záměnu Stanislava Neumanna staršího a Stanislava Neumanna maldšího. Založil jsem tedy článek Stanislav Neumann, herec - název jsem převzal z článku Neumann. Myslím si, že správně by měl být rozcestník „Stanislav Neumann“, který by se měl větvit na:

Nerad bych se ale jako začátečník pustil do přejmenovávání a přesměrovávání článků, abych v tom neudělal guláš. Ujme se toho někdo zkušenější?--Gampe 06:18, 25. 3. 2008 (UTC)

Rozcestník v každém případě. Zda pro názvy článků použít přirozený rozlišovač starší/mladší nebo „umělý“ (herec)/(básník) v závorce, záleží na tom, zda byli takto běžně nazýváni (jako např. Rudolfové Hrušínští). Abych se přiznal, slyším starší/mladší u Stanislava Neumanna poprvé, katalog Národní knihovny je také rozlišuje jen rokem, takže bych byl pro ty rozlišovače v závorkách. Klidně ty přesuny a opravy odkazů udělejte, protože jsme o tom podiskutovali, tedy to nebude huráakce jednoho člověka ;-) a na něčem ty ostruhy jako začátečník získat musíte. --Milda 06:54, 25. 3. 2008 (UTC)