Diskuse:Střešovické skály

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 měsíci od uživatele Prof.Jiri.Reif v tématu „PřF UK (2023/2024)

PřF UK (2023/2024)[editovat zdroj]

@Stasik228: Díky za rozšíření článku. Udělal jsem nějaké formální úpravy a mám dva návrhy:

  • Vypustil bych bezdomovce. Z encyklopedického hlediska nejsou významní a nejspíš se k nim bude těžko hledat zdroj. Jejich přítomnost dostatečně doloží ta fotka.
  • Předmětech ochrany je geologický/geomorfologický jev, a proto navrhuji sekci Předmět ochrany zrušit a její obsah přesunout do sekcí Geologie nebo Geomorfologie. Ty bych navíc, vhledem k těsné souvislosti a relativně malému rozsahu, sloučil do jedné sekce Geologie a Geomorfologie.

Jinak pozor na přihlášení – tady jste na něj asi zapomněl. --Petr Kinšt (diskuse) 6. 11. 2023, 22:15 (CET)Odpovědět

Současná podoba článku tvoří dobrý základ, ale pro udělení zápočtu je nutné na něm ještě zapracovat:
- Proveďte prosím úpravy, které výše navrhuje kolega.
- Po zrušení sekce Předmět ochrany prosím někam nakonec článku přidejte sekci Ochrana přírody, kde se popíše, jak se o území pečuje. Přestože jde o primárně geologické chráněné území, plán péče doporučuje poměrně bohatý soubor ochranářských opatření, která se k lokalitě vážou.
- Asi někam do úvodu by bylo dobré přidat informaci z plánu péče o tom, že na území nebyly zjištěny žádné zvláště chráněné druhy živočichů. Pak totiž čtenáři nebude připadat divné, že v článku na pohled chybí kapitola o fauně. --Prof.Jiri.Reif (diskuse) 16. 12. 2023, 09:03 (CET)Odpovědět