Přeskočit na obsah

Diskuse:Srovnání nejlepších šachistů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neměla by někde být poznámka, že tento článek je zcela nebo zčásti překlad z anglické wikipedie?--Tomas62 8. 9. 2008, 12:21 (UTC)

To je věc názoru. Kupříkladu já osobně nepovažuji tu šablonu za užitečnou, spíše naopak. A pokud jsou u článku reference, připadá mi již zbytečná úplně. Spíš by se hodilo dát ty reference do kupy, na EN je v skoro totožném článku těch refů dvakrát víc a nejsou tak podivné jako tady.--Duff 8. 9. 2008, 14:35 (UTC)
Nevím, ale záměrným neuvedením šablony o překladu se porušuje licence, pod kterou je Wikipedie publikovaná. Reference na tom nic nemění. Nebo chcete říci, že překladem jste se stal autorem textu vy? --PaD 13. 9. 2008, 12:12 (UTC)
To si nemyslím. Licence imho jen ukládá povinnost, udat zdroj ze kterého bylo čerpáno. Pokud jsou tedy dodány zdroje, ze kterých byl článek napsán je imho všechno OK.BTW: Já jsem článek jenom lehce upravoval, za autora textu se tedy nepovažuji. --Duff 13. 9. 2008, 16:09 (UTC)
Ale licence ukládá, že článek musí uvést autory článku. Při větším počtu autorů to je omezeno tuším na 5 největších přispěvatelů. A protože to se technicky špatně ve wikipedii zjišťuje, tak se to řeší právě touto šablonou - autorství je ukládáno v historii a odkazuje se na konkrétní verzi článku, která se překládala. Nepovažujete se za autora, ale na autory (kvůli pocitu nepotřebnosti šablony) neodkážete. Reference v článku na to nemají vliv. S pozdravem--PaD 14. 9. 2008, 07:26 (UTC)