Diskuse:Spoj na zavolání

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Zákupák v tématu „Zastaralé

Zdravím.

  1. Dovolil jsem si vymezit pojem radiobus vůči druhům dopravy a upřesnit definici, jak dle mého lépe vypovídá současné praxi (2011)
  2. Dále jsem poněkud zpřehlednil text doplněním nadpisů.

Doufám, že tyto změny budou přijaty kladně, protože mým hlavním zájmem je propagace alternativních systémů ve veřejné dopravě. Robert Koblížek 23. 4. 2011, 04:21 (UTC)

Také zdravím. Došlo ke zdvojení definice (prakticky totéž bylo jak v úvodní části článku, tak v úvodu oddílu věnovaného České republice). Pokusil jsem se duplicitu odstarnit a text přeložit do srozumitelnějšího jazyka: ty "segmenty" a "aplikace" nejsou k vysvětlení nezbytné, nemají bezprostřední vztah zrovna specificky k radiobusu a v podstatě ani nic textu věcně nepřidávají.
Wikipedie tu není od toho, aby nový pojem vytvářela a kodifikovala, ale aby referovala o tom, jaký význam slovo má podle publikovaných zdrojů v reálném světě. Taková definice se neobejde bez reference, která dokládá, kdo pojem daným způsobem definuje nebo kdo jej v daném významu používá. Bylo by zajímavé článek doplnit o to, jak bývá pojem radiobusu odlišen od taxislužby, zvláštní linkové dopravy nebo klasické neveřejné dopravy na objednávku, ale otázka je, jestli v takto rozšířeném významu vůbec ještě to slovo má nějaký obecný smysl. Otázka je, jestli se z něj nestává jen obchodní značka užívaná jednou firmou pro její služby, jaké jiní dopravci a objednatelé takto nenazývají. --ŠJů 24. 4. 2011, 09:01 (UTC)
To rozdělení na oddíly nebylo moc logické: nejprve oddíl s nevýstižným názvem pojednávající o dvou městech, pak samostatný oddíl s jednou větou týkající se linkové formy radiobusu, a pak najednou zase oddíl s informacemi o dalších městech, to příliš nedávalo smysl. --ŠJů 24. 4. 2011, 09:05 (UTC)

Zastaralé[editovat zdroj]

Linky na zavolání provozuje i ČSAD Česká Lípa minimálně druhým rokem. Třeba do Nových Zákup, kde bydlím. A jsou v jízdním řádu (odlišeny značkou), i IDOSu.--Zákupák (diskuse) 2. 2. 2015, 13:59 (CET)Odpovědět