Diskuse:Sova pálená

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

No, tak to je teda síla. Už jsem se na internetu setkal s lecjakou kuriozitou, ale tento článek je možná novým rekordmanem. Se zatnutými zuby jsem vydržel číst až do okamžiku, než jsem se dozvěděl, že se mláďata sovy pálené rodí... A nakonec jsem zjistil, že 4 z pěti zdrojů neexistují a 5. je polská Wikipedie. Vážený Trachemysi, to myslíte vážně ? Ne, konec, jsem pro urychlené smazání, představa, že si tento článek nějaký školák vytiskne a přednese ve škole mě děsí. --Petr982 17. 12. 2011, 18:32 (UTC)

Co na to říct? Předpokládejte dobrou vůli a editujte s odvahou. Těším se na vaše další příspěvky. (A ohledně toho rození, je to nešťastné, pravda, ale z kontextu je patré, že jde o klubání z vejce, či jak to říct.)--Ben Skála 17. 12. 2011, 21:58 (UTC)
Předpokládat dobrou vůli je dobrá věc, ale nejsem si jist, jestli je to v tomto případě úplně na místě. Nechci nikoho neprávem obviňovat, to rozhodně ne, ale tak nějak mi připadá, že zmíněný Trachemys občas píše metodou "něco napíšu na základě zdroje a ještě si k tomu něco přimyslím". Narážím tím na věc, že např. v případě sýkory modřinky, kde jsem se dočetl, že při sběru potravy často visí vzhůru nohama, může jít samozřejmě o běžnou chybu, ale o formulaci, že se při nepřízni počasí schovává v malé prohlubni v zemi, se to říct už nedá. Nebo moudivláček lužní - kromě toho, že své hnízdo zavěšuje na větve stromu, se zde dozvíte, že k tomu využívá i stébla rákosu. Takovou blbost nemohl uvést žádný zdroj, je to totiž holý nesmysl, který by nevypotil žádný autor, který někdy v životě viděl moudivláččí hnízdo a stéblo rákosu. Těch případů je bohužel víc, včetně dnes upraveného hesla o sýci rousném, ale myslím, že už to nemá cenu rozebírat.

Nesmysly, které během brouzdání po Wikipedii najdu, se snažím co nejrychleji odstranit, sova pálená mě ale prostě dorazila. Ale budiž, článek se pokusím nějak upravit, za výsledek ale neručím. Dobrou noc. --Petr982 17. 12. 2011, 22:43 (UTC)

Tak jsem si s článkem hrál asi hodinu a musel jsem to vzdát. Na toto nemám. Jediné řešení je podle mě text kompletně přepsat, pochybuju totiž, že tomu někdo bude věnovat půl odpoledne. Nový článek klidně napíšu, bude možná kratší, ale ozdrojovaný. --Petr982 18. 12. 2011, 09:19 (UTC)

Je mi z toho zle!!![editovat zdroj]

Tento článek se nedá číst!!! A to je mi prosím jen 12 let ale napsal bych to lépe!!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jakub Šramko (diskusebloky) 14.59, 19. prosince 2012‎ (CE(S)T)

Tak pište. --Tchoř (diskuse) 19. 12. 2012, 13:03 (UTC)

Ještě větší lol!!![editovat zdroj]

Kdyt on ten článek přeložil z Angličtiny!!!Jakub Šramko (diskuse) 19. 12. 2012, 13:07 (UTC)