Diskuse:Seznam českých science fiction filmů a seriálů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proc ma nekdo pocit, ze napriklad serialy, jejichz primarni reci byla slovenstina, by sem nemely patrit? Je to snad ceskoslovensky seznam, i kdyz to buhviproc nema v nadpisu, nebo to chapu spatne? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jardax (diskuse)

Pokud je to jen seznam českých, pak sem patří jen české. Pokud by to byl seznam slovenských, patří do něj slovenské. Pokud by to byl seznam čedkoslovenských, patří do něj československé.
Osobně by mě spíše zajímalo, podle čeho je mezi scifi zařazen čistě pohádkový Čarodějův učeň, kouzelnická Dívka na koštěti, . Kde je tam obsažena ta vědecká složka (sci-)? --Postrach 12. 7. 2009, 19:50 (UTC)
V nazvu clanku je science fiction, ale v prvni vete clanku se mluvi o sci-fi a fantasy. A navic v seznamu je obcas nejaka pohadka. Tedy je v tom celkem zmatek, cehoz jsem si taky kdysi pri editaci vsiml. Pokud si nekdo troufa na vyjasneni+promazani jen do toho, pripadne nejasnosti muzeme vyresit tady na diskusni strance. Ja bych byl spise pro ponechani pouze sci-fi del.--Jklamo 12. 7. 2009, 20:23 (UTC)

Po hlasování[editovat zdroj]

Máme měsíc na úpravu hesla-seznamu, které přežilo hlasování. Navrhuji nezačínat mazáním, ale formulací úvodu hesla, kde vyjasníme, co zde má být a kde čtenář najde to, co marně bude hledat zde. Tedy pohádky, fantasy, slovenské filmy a seriály. A před mazáním tyto další seznamy vytvořit a do nich tituly přesunout. Dole v tomto heslu pak vytvořit Seznam souvisejících hesel, který bude na úvod navazovat.--Zákupák 17. 4. 2010, 16:33 (UTC)

Absenci reakce jsem si vyložil jako pokyn zahájit pozvolné úpravy. Udělal jsem stručný úvod i Související hesla. A teď počkám na reakci kolegů--Zákupák 17. 4. 2010, 18:31 (UTC)
Stále bez zájmu komunity. Čili teď hesla seřadím chrorologicky a rozdělím do tří etap, do r.1945, období 1945-1990 a po roce 1990. Každou tu etapu uvedu 1-2 větami. Pak připojím 1-2 zdroje k filmovým databázím. Stále ještě nebudu hesla odtud škrtat. Vše pomalu, čekám reakci diskutérů z hlasování.--Zákupák 18. 4. 2010, 11:49 (UTC)

Počítejte s tím, že třeba žádné reakce nepřijdou, na české wikipedii je wikipedistů málo a těch pár, co se o téma zajímá, možná nebude mít čas. Takže směle upravujte, ať můžeme tu šablonu beze studu včas sundat ;-). --Tchoř 26. 4. 2010, 12:10 (UTC)

Většinu mnou naplánovaných úprav jsem, ač autor hesla nejsem, udělal. Ale ještě se k tomu o víkendu vrátím, píšu si to do úkolů. --Zákupák 26. 4. 2010, 15:50 (UTC)
Doplnil jsem všechny tituly z knižní Encyklopedie, úvody. Těm kterým se některé tituly zde nezdají vzkazuji rovnou, najděte zdroj. Je třeba hesla filmů projít, zkontrolovat kategorie. V řadě případů jsou zde o rok posunutá data filmů, rozdíl je zřejmě rok výroby - rok uvedení na trh. I to chce řešit napřed v heslu konkr.filmu. Časem filmy projdu a zkontroluji, zda jsou některé filmy uvedeny v dvou různých seznamech, zde a mezi pohádkami, i encyklopedie Adamoviče je uvádí jako filmy na pomezí. Pokud někdy vytvoříme seznamy českých hororů či fantasy, budou třeba ve třech z nich. Nejsem si jist, zda v závorce editory uvedená poznámka Vyšlo na DVD nepatří jen těm filmům, které vyšly jen na DVD. Ale s tím si poradí jiní --Zákupák 1. 5. 2010, 16:55 (UTC)
Jestli jsem to dobře pochopil, tak už jsou na seznamu jen filmy, které tam patří? Pokud ano, tak už bych sundal UU. Myslím, že jste to doplnil pěkně. Palu 2. 5. 2010, 10:53 (UTC)

Ať žijí rytíři!
Ať žijí duchové
Proud času http://www.csfd.cz/film/2453-proud-casu/
Cestovatelé v čase http://www.csfd.cz/film/82863-cestovatele-v-case/
Návrat do budoucnosti http://www.csfd.cz/film/10128-navrat-do-budoucnosti/
--89.176.227.251 18. 4. 2011, 17:13 (UTC)