Diskuse:SELECT

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslim, ze slovo vyrazne nemelo byt smazano. Mira implementace treba standardu SQL98 je diametralne odlisna v 602SQL, MySQL, postgresql nebo Oraclu. --AL3X 23:30, 6. 3. 2006 (UTC)

Ano liší se jednotlivé implementace, ale výrazně ne. Každá implementace konverguje k standardu, jde pouze o to, jak je ta konvergence daleko. A specifika jednotlivých DBMS by měla být v článcích o těchto DBMS.--PaD 03:09, 7. 3. 2006 (UTC)
Mluvit o konvergenci v momentě, kdy jsou znamy pouze počáteční prvky posloupností, je trošku ošidné. Ale i tak, pokud já rozepíšu kompilátor C, který správně implementuje jen i++, tak se má implementace ANSI C o gcc nebude lisit výrazně, protože konverguji ke stejnému standardu?--AL3X 08:43, 7. 3. 2006 (UTC)
Argumentace tímto způsobem mě připadá, jako by se musel uživatel před použitím prohlížeče podívat do manuálu, protože Firefox podporuje interně SVG a IE pouze přes pluginy.--PaD 08:50, 7. 3. 2006 (UTC)
Ať to čtu, jak to čtu, tak si nejsem jist, co to s tím má společného a nemyslím, že bych něco takového tvrdil. Do manuálu by se měl koukat programátor, kdo danou věc (db či web) píše a ne ten, kdo ji používá. A tento prográmátor by si měl být vědom, kde se bude jeho kód spouštět a být si vědom možných rozdílů v interpretaci. Pokud se vrátíme zpět k DBMS, tak přestože se většina (nikoliv zdaleka všichni) výrobci DBMS snaží směrovat k plné implementaci standardu, tak každý je s tím jinak daleko a rozdíly mezi nimi považuji za dost výrazné. Už i ten ořezaný syntaktický zápis SELECTu, který je zde uveden, by správně proběhl tak na polovině z nich. Ale já tam to slovo doplňovat nebudu, pokud tak neuděláte vy, ani se do diskuse nepřidá někdo další, pak dalších debat můžeme nechat.--AL3X 09:26, 7. 3. 2006 (UTC)