Diskuse:Rozvojová politika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

O citované webové stránce jsem nevěděl. Příspěvek vzniknul z poznámek z přednášek této autorky. Těžko ale soudit, zda i na to se vztahuje autorský zákon. Myslím, že ale postačí ponechat externí odkaz týkající se téhož problému. --Roy 12:37, 5. 8. 2006 (UTC)

Nevidím důvod, proč by se AZ na přednášky nevztahoval. Je rozdíl udělat si výpisky pro vlastní potřebu a učit se z nich, oproti tomu vystavit je pro širokou veřejnost a dokonce bez vědomí autora uvolnit pod svobodnou licencí. Získejte si souhlas autorky uvolnit text pod GFDL nebo jej přepište vlastními slovy (nejlépe kompilací více zdrojů - u jednoho zdroje bývá obtížné vyhnout se vytvoření plagiátu). --Beren 12:50, 5. 8. 2006 (UTC)
To samé u Teorie přerozdělení koláče. --Japo ¿ 12:57, 5. 8. 2006 (UTC)

Název a obsah hesla[editovat zdroj]

Heslo se jmenuje rozvojová politika a přitom se v úvodu mluví jen o koláči. Neměla by tam být spíše definice pojmu Rozvojová politika ? --Postrach 22:09, 9. 8. 2006 (UTC)

Stručnou definici jsem doplnil a koláče odsunul do vlastní kapitoly. Stejně bude třeba, aby časem někdo článek rozšířil, například podle jinojazyčných verzí. --ŠJů 22:32, 9. 8. 2006 (UTC)

Změnila jsem úvodní definici. Ta se totiž podle mého názoru vztahovala spíše k pojmu rozvojová spolupráce. Myslím, že rozvojová politika zahrnuje i řadu dalších věcí - např. odstranění obchodních bariér, podporu různých alternativních přístupů (např. Fair Trade), odpouštění dluhů nejchudším zemí a nakonec i kroky v oblasti mezinárodního práva a vztah k místním politickým elitám (to může pomoci např. omezit dětskou práci, prosazovat zrovnoprávnění žen, zabránit ekologickým krizím apod.). (BarboraU 24. 9. 2008, 13:09 (UTC))