Diskuse:Proti proudu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=ProtiProudu&action=historysubmit&diff=5238701&oldid=5234980) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2010041710012081.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Článek nemá sloužit jako PR článek apod. Má pouze informační charakter o historii a současném stavu tohoto malého festivalu. Veškeré texty a fotografie jsou přejaté z veřejně dostupných zdrojů viz http://www.protiproudu.cz. Avšak tyto stránky reflektují pouze aktuální informace a dění na festivalu, o historii nebo velikosti scén apod. na nich není ani zmínka. Samozřejmě budu velice rád, pokud označíte pochybné texty. Protiproudu 16. 4. 2010, 12:37 (UTC)

Když vynechám to, že se nejedná o encyklopedický článek ale o evidentn9 PR, tak prvním problémem je to, že se jedná o porušení autorských práv. A to jak u textu (minimálně celá úvodní pasáž, historie možná ne, ale ta má s encyklopedickým článkem společného opravdu pramálo), tak u fotografií. To že je něco na veřejně dostupném zdroji neznamená, že by se jednalo o dílo pod svobodnou licencí. A to ani v případě, že na zdrojových stránkách není uveden copyright. O volné dílo by se jednalo pouze v případě, že by to zdroj vysloveně uváděl (a samozřejmě, že by zdroj byl zároveň skutečným autorem;-)
Jedudědek 17. 4. 2010, 07:30 (UTC)
Všimněte si, že opravdu historii nikde na oficiálních stránkách nenajdete. Email kvůli autorskému obsahu (text i média) jsem již odeslal potvrdil, že jsem autorem. Opravdu je problém začlenit či zeditovat základní popis festivalu jinak, aby to nevyznělo jako PR článek. Samozřejmě, pokud Vás napadá nějaké řešení, budu velice rád.

Protiproudu 17. 4. 2010, 13:52 (UTC)

Dobrý den, dovolil jsem si tedy tu historii vymazat. Pokud ji vrátíte, tak prosím se zdrojem (viz WP:VZ), aby to mohlo být ověřitelné (viz WP:OV). Díky za pochopení, mějte se pěkně; --Podzemnik 18. 4. 2010, 13:04 (UTC)