Diskuse:Prožitek blízké smrti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Osobně bych odstranil odkazy na "tělo" a výčet dalších divných odkazů, které nejsou relevantní k tématu. Co vy na to?

Co to má být za argument: jelikož lze mimotělesné stavy vyvolat uměle, je tedy nepravdivá dualistická koncepce duše-tělo. Proč se neustále oháníte názory skeptiků ze Sisyfa? Copak tohle je nějaká skeptická Wikipedie? Skeptikové jsou pouze malou částí vědecké obce a nejsou ani mezi vědci všeobecně přijímáni. Matete veřejnost a bludný šutr padá na vaši hlavu.

Přepracování[editovat zdroj]

Ten první odstavec vypadá jako nepovedený překlad z anglické stránky. Pod typickým popisem jsou vypsány jednotlivé prvky a rysy NDE, které se mohou a nemusí vyskytovat, to by chtělo jiný nadpis a rozepsat. V předpokladech vzniku NDE a Badatelích je zmíněno několik vědců a ani jeden zdroj. Myslím, že by bylo dobré Badatelé a Skeptický pohled spojit pod jeden nadpis Výzkum. V Referencích je odkaz na skeptický slovník, ve kterém zase chybí zdroje. Ráda bych to postupně přepsala a vymazala i ty nerelevantní odkazy typu „tělo“. Cerna duha (diskuse) 8. 8. 2013, 11:39 (UTC)

Fajn, když tady chcete mít cancy bez uvedení jedinýho zdroje, tak si to dělejte sami. Mohl by mi to někdo vysvětlit? Cerna duha (diskuse) 30. 9. 2013, 07:52 (UTC)

Hrozně se omlouvám, při srovnávání verzí jsem si spletl starou verzi s novou verzí a považoval jsem tedy vaše zlepšení za zhoršení. V tak kontroverzním tématu samozřejmě je potřeba zdrojů co nejvíce. Díky za vaši práci a ještě jednou se omlouvám. --Vojtech.dostal (diskuse) 30. 9. 2013, 08:18 (UTC)