Diskuse:Pravidla silničního provozu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Slegrnator v tématu „zimní udržba

Doplnil jsem do referencí oba dva hlavní zdroje, ze kterých jsem čerpal informace. Pokud ani to k ochraně autorských práv nepostačí, pak by bylo záhodno upravit kapitolu tak, aby bylo zřejmé, odkud byly informace převzaty, a aby objektivní a ověřitelné informace byly oproštěny od stylistického osobního tvůrčího vkladu autora zdroje informací.

Bohužel ani ing. Šafránek, jehož autorské právo mohlo být narušeno, neuvádí u jednotlivých informací dostatečně přesně zdroje, odkud je čerpal, což ve mně vzbudilo dojem, že jejich rekapitulaci v úvodu statě věnované jinému problému nepojímá jako své originální autorské dílo, ale jen jako opakování obecně známých a dostupných skutečností. Podle mého názoru by tedy k nápravě nebylo nutné tuto část mazat, ale postačilo by ji přeformulovat, fakta ověřit z jiných zdrojů a u neověřitelných informací výslovně odkázat na původ informace u ing. Šafránka.

Podle jiných zdrojů by "Locomotives Act" měl být opraven na "Locomotive Act" a dataci druhého LA je třeba opravit z roku 1864 na 1865.

Informace o mezinárodních úmluvách jsou kompilací ze čtyř různých zdrojů - dalšími zdroji jsou ještě stenografické záznamy Senátu uvedené v odkazech a rozhovor s ing. Predigerem z Ministerstva dopravy v časopise Veřejná správa (http://www.mvcr.cz/2003/casopisy/vs/0433/rozhovor_info.html). Přímější dokumenty se mi bohužel najít nepodařilo - snad by se mohlo poštěstit někomu, kdo ovládá originální jazyky úmluv.

Bohužel neumím editovat zablokovaný text, takže doufám, že se potřebných úprav chopí někdo jiný. ŠJů 11:05, 24. 11. 2005 (UTC)

Uvedení zdroje nestačí. Chráněny nejsou dostupné skutečnosti, ale jejich formulace - byť použité v přehledu. Vaše idea o nutnosti přeformulace je tedy správná. Citace projevů z parlamentu a sbírek zákonů nejsou chráněny, jejich použití je vpořádku (viz autorské právo). S tím rozhovorem si nejsem jistý, možná se někdo znalejší vyjádří.
Ke starším verzím článku, kde je i vymazaný text, se dostanete přes záložku Historie, kterou máte úplně nahoře zhruba uprostřed na stránce. --Postrach 11:22, 24. 11. 2005 (UTC)


Pro jistotu, k té záložce Historie malá poznámka: Zde si můžete prohlížet jakoukoli verzi a také z ní kopírovat; zvláštní pozornosti však vyžaduje, když editujete starší verzi - pokud použije tlačítku Uložit změny, tak uložíte onu starou a ostatní zrušíte, proto pozor. -jkb- 11:48, 24. 11. 2005 (UTC)

Nefunkční odkaz[editovat zdroj]

Z článku jsem odstranil nefunkční odkaz

neboť se mi nepodařilo najít jeho funkční podobu. Pokud ji znáte, vraťte prosím odkaz zpět do článku. --JiriK 21:20, 21. 4. 2006 (UTC)

Není možné jen tak odstraňovat zdroje, ze kterých článek čerpal. Co jednou bylo zveřejněno, je zveřejněno provždy. Zvlášť je-li řádně uveden autor i název. --ŠJů 21. 12. 2011, 09:06 (UTC)

michal mam čtyrkolku mužu byt taženy za autem a musim mit lékarničku děkuji za odpověd[editovat zdroj]

-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.156.48.122 (diskusebloky) 20. 12. 2011, 19:55 (CE(S)T)

Podle mě ano. Viz Čtyřkolka, Autolékárnička a zákony. --ŠJů 20. 12. 2011, 20:26 (UTC)

dotaz, kdy je výjimka přejíždět dvě plné čáry.[editovat zdroj]

Vážení, doposud jsem si myslela, že dvě plné čáry na silnici se nesmějí přejet, ale dnes jsem byla informována, že když jsou dvě plné čáry a já bydlím na druhé straně, že je přejet mohu. Chtěla bych vědět odbornou radu. Děkuji Jánská Marcela email: marcelajanskadruha@seznam.cz 13. 1. 2014, 14:58‎ 89.176.48.32

zimní udržba[editovat zdroj]

jsem řidič zimní udržby,kolik hodin smím najezdit denne abych neporušoval zakon --Slegrnator (diskuse) 7. 11. 2016, 15:03 (CET)slégrOdpovědět