Diskuse:Prague Pride

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Bazi v tématu „Začlenění

Skutečně je potřebný rozcestník s jedním článkem, když druhý uvedený ani neexistuje a informace obecnějšího charakteru už jsou v jiném článku? Přijde mi, že má smysl dělat rozcestník, když už, tak až ve chvíli, kdy bude existovat víc článků, v tomto případě víc ročníků. --Bazi (diskuse) 12. 8. 2012, 14:27 (UTC)

Je nevhodné, aby tu existovalo přesměrování z obecnějšího tématu na konkrétní ročník, a taky je nevhodné, aby tu obecný název akce úplně chyběl, když už máme článek o jednom konkrétním ročníku. Rozcestník je tedy v nynější situaci nejjednodušší správné řešení. Druhou možností by bylo rozšířit obsah nynějšího článku o ročníku 2011 a tedy ho přesunout na tento název. --ŠJů (diskuse) 13. 8. 2012, 21:10 (UTC)
Možná že to přesměrování by nemuselo být na konkrétní ročník, ale mohlo by být naopak na obecnější článek Gay Pride. Momentálně netuším, jestli by se někomu chtělo už tak dost dlouhý článek o loňském ročníku ještě rozpracovávat, s vidinou budoucích dalších a dalších ročníků. Ale což, to bych nechal přirozenému vývoji. Co říkáte té možnosti přesměrování na Gay Pride? --Bazi (diskuse) 13. 8. 2012, 22:35 (UTC)
Je sice fakt, že článek Gay Pride nyní obsahuje informaci o obou ročnících Prague Pride i o souvisejících českých akcích, a pokud by dosud neexistoval o Prague Pride žádný specializovanější článek, tak by snad přesměrování na obecnější článek (případně s kotvou #) bylo přijatelné, ale jakmile už existuje článek o jednom ročníku, tak lze stěží tento mezistupeň úplně vynechat či z něj posílat lidi výš. Pokud už někdo zadá "Prague Pride", tak nejspíš hledá informace o Prague Pride a ne o gay prides někde v Americe, západní Evropě, Polsku nebo Brně. Rozhodně by to bylo horší řešení než to nynější. Tento rozcestník by se v ideálním případě měl časem rozrůst ve článek (nejen o festivalu, ale také o pořádajícím sdružení). Spíš by se sem měly přemístit odstavce o obou ročnících Prague Pride z článku Gay Pride - a tam nechat jen velmi stručnou shrnující zmínku s odkazem. O Prague Pride už se popsalo dost NNVZ na to, aby měla svůj článek. --ŠJů (diskuse) 14. 8. 2012, 17:02 (UTC)
Souhlasím s tím ideálním stavem tohoto rozcestníku jako článku, jen myslím, že když ještě neproběhl ani druhý ročník, je ještě času dost na zpracování. Současný rozsah jednoho odstavce pro každý (český) ročník bych v článku Gay Pride považoval za přijatelný, dokud počet ročníků příliš nenaroste. Proti přesunutí ročníku 2011 na obecný neročníkový článek o Prague Pride nemám zásadních námitek, pokud ovšem nebude snaha psát i k dalším ročníkům stejně rozsáhlé články. --Bazi (diskuse) 14. 8. 2012, 17:51 (UTC)
Za situace, kdy o prvním ročníku už je článek tak rozsáhlý, asi už není optimální ho slučovat s článkem o dalších ročnících a o sdružení. První ročník prostě byl dost významný na samostatný článek. Ovšem pak by tu nemělo chybět ani toto heslo - a dokud z něj někdo neudělá článek, tak zde logicky musí být rozcestník - protože přesměrování "nahoru" na celosvětový článek by bylo zavádějící a prosté přesměrování na první ročník taky. --ŠJů (diskuse) 16. 8. 2012, 05:47 (UTC)

Revertační válka[editovat zdroj]

Prosím kolegu Koheleta, aby ukončil své revertace ([1],[2]) a prosazování nahodilé informace do článku, kde nemá své místo ani patřičný kontext. Jde o okrajovou záležitost, která není odpovídajícího významu ani nijak zvlášť nezapadá do kapitoly „Program a organizace“. Je tam zcela izolovaná, bez nějakého smyslu. Téma vzbudilo mediální (či spíše aktivistickou) pozornost, která z encyklopedického hlediska nijak významem nepřevyšuje jiná témata s jednotlivými ročníky festivalu spojovaná. Je už nadmíru rozebráno v článku o příslušném ročníku Prague Pride 2013. Zde jsou namístě obecnější souhrny. --Bazi (diskuse) 10. 1. 2014, 16:12 (UTC)

Začlenění[editovat zdroj]

Podrobnější názory týkající se přijetí Prague Pridu jsem přesunul do samostatného článku, i s ohledem na to, že kritika a názory zcela nevyváženě dostávaly mnohem více prostoru než věcné informace týkající se festivalu jako takového. Pokud má někdo potřebu se k Pridu vyjadřovat, tak může, ale Wikipedie tu není od toho, aby zaznamenávala každý veřejný projev, který se festivalu týká. Současně mi ale přišlo líto to nějak promazávat, protože sekce s církevním/náboženským pohledem od František-reli (diskusepříspěvkypočítadločlánkyshrnutízablokovánívšechny projekty) mi přijde hodně kvalitně zpracovaná, nicméně poněkud dlouhá. Proto navrhuji zachovat současný stav. --Dominikosaurus (diskuse) 11. 12. 2019, 22:03 (CET)Odpovědět

Ten text je sem skutečně nevhodný, nepřiměřeně rozsáhlý v poměru s délkou ostatních pasáží. Ponechání v samostatném článku mi ovšem přijde podobně nevyvážené, článek je koncipován jako "přijetí", ale obsahem je výhradně kapitola o té náboženské stránce. Další signifikantní záležitostí je, že většina použitých zdrojů pochází z roku 2019, a byť jsou v textu zmíněné i jiné ročníky (2011, 2015), stálo by za zvážení, jestli takto rozsáhlou kapitolu zabírající celý samostatný článek spíše nerozpustit do článků o jednotlivých ročnících festivalu. Zrovna články o ročnících 2015 a 2019 nejsou sice v současnosti příliš rozsáhlé, ale věřím, že by bylo snazší jejich rozšíření ze zpravodajských zdrojů do takové míry, aby tam jeden odstaveček o "náboženském přijetí" snáz zapadl, než syntetizovat vyvažující informace do hlavního článku. --Bazi (diskuse) 17. 8. 2022, 00:19 (CEST)Odpovědět