Diskuse:Polokonzerva

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kyknova revertovací válka[editovat zdroj]

Žádám tímto wikipedistu Kyknos, aby neničil Wikipedii odstraňováním zdrojů a doložil, že se jedná o propagaci, což považuji za závažné a celkem nesmyslné obvinění.--DeeMusil 5. 11. 2011, 14:59 (UTC)

Tak nevím, ale i mně se odkaz na nějakou hru jeví jako okrajová záležitost. O hře samotné pak nejsou ve článku informace, které by nasvědčovaly, že se jedná o jakkoliv kultovní záležitost, takže do doložení opaku má Kyknos pravdu v tom, že se jedná pouze o nahodilou informaci zcela v duchu závazného pravidla Wikipedie:Co Wikipedie není.--Aronnax 5. 11. 2011, 16:38 (UTC)
refaktorizováno:
  • V hře Samorost bylo použito obalu polokonzervy
  • Tento obal párků byl pro obal polokonzerva v ČSSR notoricky znám (možná to nepamatujete, refaktorizováno)
  • Raketa s názvem POLOKONZERVA byl fakt natolik důležitý, že byl zmiňován na českých, slovenských , francouzských a dokonce i ruských webech včetně elektronických knih, věnujících se této hře.
  • Hra je dostatečně významná, aby byla zmiňována Wikipedií
  • Vy vysvětlujete možná nahodilost, nikoliv Kyknovo obviňování z jakési propagace.
  • refaktorizováno
-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) DeeMusil (diskusepříspěvky)
Možná jsem se nevyjádřil dost jasně, takže to zkusím jinak. Jak zde tak ve článku o hře samotné není doloženo, že by ona hra byla kultovní záležitostí či kasovním trhákem. Z toho důvodu je zmínka hry v souvislosti s polokonzervou je nahodilou informací v obecném slova smyslu a protože výčet odstavce 1.10 zjevně není úplným výčtem ale výčtem typických případů, tak je zmínka nhodilou informací i ve smyslu závazného pravidla. Nic více a nic méně jsem netvrdil, takže vás žádám především o to, abyste se zdržel dalších sprosťáren vůči mé osobě, dále bych uvítal, kdybyste reagoval pokud možno věcně, protože vaše zdůvodnění, proč že je polokonzerva z hlediska hry Samorost zajímavá, je v příkrém rozporu se závazným pravidlem Wikipedie:Žádný vlastní výzkum a tedy naprosto bezpředmětná.--Aronnax 6. 11. 2011, 20:41 (UTC)
Jen si refaktorizujte, možná takto jednou refaktorizujete z Wikipedie i Jimbo Walese. Na Vámi označené pasáži nic závadného ani „sprostého“, jak uvádíte, nevidím. To je Váš názor a Váš projev zde v kontrastu s Vaším požadavkem: nevěcný, nekonkrétní, očerňující a demagogický. (Pozor, kritizuji názor a projev, nikoliv Vaši osobu, zdržte se další zbytečné refaktorizace). Za sprosťárny jsme v naší generaci odjakživa považovali obscéní gesta, hrubé nadávky a v jistém období vývoje např. kosočtverečné obrázky s ušima. Zde výše nic takového není a nebylo. --DeeMusil 7. 11. 2011, 17:01 (UTC)
Konkrétně: Zde se nedá ŽVV použít, nejsem to já kdo uvedl Polokonzervu na cca 40 webech o této hře. --DeeMusil 7. 11. 2011, 17:03 (UTC)
Také si myslím, že jde o nahodilou a nevýznamnou informaci. Na 40 webech o hře Doom zase najdu, že se v ní vyskytuje brokovnice. To jako důvod pro zařazení této informace do článku brokovnice nevidím, v každé hře se vyskytuje na milion různých motivů a předmětů. Mimochodem, navíc oba uvedené zdroje píšou pouze o raketě s tímto nápisem, nic o žádném motivu polokonzervy párků, čili, ač se odkazy tváří jako zdroje, tak onu větu vůbec nezdrojují. --Harold 7. 11. 2011, 18:27 (UTC)