Diskuse:Pečené koleno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč je tento článek odsouzen k likvidaci? Vy jste si to nikdy v restauraci nedali?--Juandev (diskuse) 1. 9. 2012, 10:44 (UTC)

Já bych článek brala, ale údaje v něm uvedené vzbuzují spíše dojem vlastního výzkumu. Navíc zdroje = nula. Monika S. (diskuse) 1. 9. 2012, 10:55 (UTC)
Na UO to není, revertuji a požádám JirkuO o vysvětlení. --Wikipedista:BobM d|p 1. 9. 2012, 10:58 (UTC)
Tak jsem zkusil něco dogůglit, a zatím jsem našel jeden doklad, že pečené koleno je typický recept bavorské kuchyně, ale ani jeden, který by tvrdil, že je to "hlavní jídlo" české kuchyně. (A sám jsem ještě starší než JirkaO a také jsem nikdy pečené koleno nejedl, ba ani nemám dojem, že bych je na jídelních lístcích často potkával.) --Mmh (diskuse) 1. 9. 2012, 18:26 (UTC)
Tak ona drtivá většina českých jídel má původ v okolních zemích. Pokud vadí to české tak to mohu vyhodit, guláš je také české jídlo, ale jeho původ je v Maďarsku. Nechci vás nějak znekultůrňovat, že jste neměli pečené koleno. Je pravda, že to každá restaurace, nemá protože je dražší, ale pokud jste pražák Mmh a Jirka O. mohu doporučit třeba pivnici U Kata (to je na náměstní Fr. Kafky), či restauraci Historie (u I. P. Pavlova). Pokud pražák nejste, pak by vám mohli doporučit tito páni.--Juandev (diskuse) 3. 9. 2012, 18:38 (UTC)