Diskuse:Papovaviridae

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Papovaviridae&oldid=4819321) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2010011710018671.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Přejmenování[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenování této stránky na Papillomaviridae. Podle nové taxonomie totiž čeleď papovaviridae již neexistuje a byla nahrazena čeleděmi papillomaviridae a polyomaviridae. Jelikož je ale zhruba 90% druhů z obou čeledí zastoupeno v papillomaviridae, navrhuji změnit stránku právě na tuto a založit novou pro polyomaviridae. v úvodu obou stránek by byl odkaz na tu druhou a byla by zmíněna ona taxonomická změna, takže by měl vyhledávač wikipedie text nalézt a nabídnout, ale odstranila by se stará a tudíž zavádějící informace. pokud se neobjeví žádná negativní reakce do víkendu, provedu navrhované změny. Skaal. 16. 3. 2011, 19:44 (UTC)

Ahoj, mám lepší návrh. Podle mě by zde mělo být něco jako "Papovaviridae je podle některých prací čeleď virů z řádu toho a toho, ač se v novějších systémech rozpadá na čeledi papilomavidirae a polyomaviridae". Přičemž se normálně vytvoří články pro obě nově uznávané čeledi. Takhle to děláme proto, že nelze jednoznačně odmítnout jednu klasifikaci a zavést druhou s tím, že ta předchozí už neexistuje. Vždy se uvedou výhody a nevýhody takového taxonu. Proto tu zde třeba máme nejen články "nižší dvouděložné" a "vyšší dvouděložné", ale i bývalou třídu "dvouděložné", další příklad jsou třeba články "Olfactores" a "Euchordata", i když jsou tyto taxony zcela v protikladu a správný může být jen jeden. --Vojtech.dostal 16. 3. 2011, 20:03 (UTC)
To je rozumné řešení, zařídím se podle něj při formování nových článků.Skaal. 16. 3. 2011, 20:26 (UTC)