Diskuse:Přirozené právo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechápu přesměrování z odkazu přirozené právo na odkaz iusnaturalismus. Přirozené právo (ius naturale) není totožný pojem jako pojem přirozenoprávního přístupu (iusnaturalismus).

Nejspíš je to proto, že iusnaturalismus se jako jediný článek zabývá přirozeným právem. Je to chyba. Velmi byste pomohl, kdybyste článek přirozené právo napsal včetně kvalitních referencí. Pokud článek psát nechcete, dejte vědět, redirekt smažu. Miraceti 8. 10. 2008, 11:37 (UTC)
Přesměrování není totéž jako prohlášení za synonyma. Je-li heslo Levák přesměrováno na článek Leváctví (nebo Lateralita), neznamená to, že levák je totéž co leváctví, ale že o obojím pojednává jeden článek. Pokud je heslo pojmenované po nějakém pojmu přesměrované na článek o přístupu, který takový pojem zavádí a vychází z něj, je to zcela správně. Třebaže do budoucna je možné připustit rozdělení tématu do více článků. --ŠJů 8. 10. 2008, 18:51 (UTC)
Je to chyba, protože je to přesměrování z směrem k odvozenému pojmu. Kdyby to bylo obráceně, tedy iusnaturalismus by byl rozebírán v článku přirozené právo, pak by to bylo ok. Miraceti 8. 10. 2008, 19:21 (UTC)
A já bych si býval myslel, že pojmy jsou odvozené z přístupu, který takové pojmy zavádí a potřebuje. --ŠJů 9. 10. 2008, 03:45 (UTC)
Přirozené právo je samozřejmě mnohem starší než filozofie 19. století. Je tu nějaký historik práva? Miraceti 9. 10. 2008, 05:03 (UTC)