Diskuse:Optimalizace pro vyhledávače

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nefunkční odkaz[editovat zdroj]

Z článku jsem odstranil odkaz na

Pokud víte, jaká je správná adresa, odkaz prosím opravte a vraťte zpět. --JiriK 20:51, 16. 4. 2006 (UTC)

Používání description, keywords[editovat zdroj]

AFAIK tohle uz neni SEO, protoze vyhledavace (minimalne teda Google) tyto znacky uplne ignoruji (oproti drivejsim enginum, pro ktere byly velmi dulezite) Adam Zivner 16:30, 14. 8. 2006 (UTC)

description rozhodne neignoruji, keywords ale maji skutecne jen jediny prakticky vyznam (a sice kdyz je nejak vyuzivaji samotni vyvojari toho webu, napr. pro vyhledavani pomoci vlastni technologie) - jinak je to jen ztrata casu a bytu. --Lukáš Mach 12:38, 18. 9. 2006 (UTC)

Základní pravidla a blog SEO konzultanta[editovat zdroj]

Pořád tu někdo tlačí odkazy na http: //seo.webdesign-reklama.cz/zakladni-pravidla-seo.phtml – Základní pravidla SEO a http: //www.seo-expert.cz/blog-o-seo blog – SEO konzultanta.

Stránka základní pravidla shrnuje notoricky známá fakta, která už jsou zachycena v článku na Wikipedii. Odkaz uživateli nepřináší hodnotu, vzhledem k tomu, že se navíc jedná o všeobecně známá fakta, která už byla sesumírována mnohokrát, dříve a autoritativnějšími zdroji, nepřijde mi to ani jako vhodná reference.

Co se blogu týče, jeho hodnotu rovněž nepovažuju za přínosnou. Je moře konzultantů kteří mají moře blogů, jistě i informativnějších a respektovanějších.

K editaci z 22:45, 3. 1. 2007 uživatelem Seoguru - zajímalo by mne, co je to takové "neoprávněné posouzení" a jak se liší od posouzení oprávněného. Koles 09:37, 4. 1. 2007 (UTC)

Dobře budeme zcela objektivní. Ukažte mi jeden jediný specializovaný blog o SEO psaný česky,který má větší informativní hodnotu. Žádný takový totiž mimo tohoto nenajdete, v tom je ten vtip. Objektivně tedy URL na tento blog do Wikipedie patří, jelikož je to kvalitní zdroj, který si zde zaslouží místo. V porovnání s jednotlivými odkazy co tam jsou s pár známými fakty, dokonce místa několik. Pokud ho tedy někdo i přes všechny racionální důvody odmítá, je to jeho přímá konkurence a myslím si o editoru Wikipedie své. (Seoguru 22:21, 21. 3. 2007 (UTC))
Wikipedie není katalog nejlepších blogů k tématu. Sháníte-li zpětné odkazy, zkuste prosím raději ODP. Koles 14:35, 27. 3. 2007 (UTC)
Kdybych sháněl zpětné odkazy, tak skutečně sháním jinde, protože u externích odkazů má Wikipedie rel="nofollow", tedy, pro Google a další vyhledávače jako kdyby tam odkaz nebyl = 0 užitek. Tady jde čiště o to, že pokud existují odkazy na externí zdroje, tam tam mají být ty nejlepší s nejvíce informacemi a ne nějaké stránečky s pár odstavci. (Seoguru 22:15, 28. 3. 2007 (UTC))


Externi odkazy[editovat zdroj]

Chtěl bych navrhnout, jestli by nebylo dobré zařadit mezi externí odkazy seo-servis.cz – Tento příspěvek přidal(a) 195.113.168.254,08:55, 10. 5. 2007 SE(L)Č

A jaký to přináší encyklopedický obsah, který by vhodně doplňoval článek o této problematice? --Luděk 07:04, 10. 5. 2007 (UTC)
Vynechme řečnické otázky. Encyklopedický obsah žádný, vhodné nebylo. Koles 13:29, 10. 5. 2007 (UTC)
seo-servis.cz bych sem vůbec necpal. Tyto "SEO analyzátory" jen lidem pletou hlavu a se SEO zase tak moc společného nemají. Skuteční SEO konzultanti pak tráví čas tím, že lidem vysvětlují nesmysly, které se naučili od těch seo analyzátorů. (Siva01 (diskuse) 12. 10. 2013, 12:00 (UTC))

Chtěl bych se zeptat, jestli by stálo za to umístit do externích odkazů SEO slovník na adrese seo-profesional.cz/seo-slovnik, je to určitě přínosem pro uživatele, jelikož tam je většina vysvětlivek k tématu SEO a stále se slovník rozšiřuje.

Chtěla bych navrhnout přidání SEO ankety o trendech v SEO v roce 2011 do externích odkazů. Na anketu odpovídali přední čeští SEO konzultanti včetně Marka Prokopa. hseo-sem.robertnemec.com/seo-faktory-trendy-2011/ Hoskova

Já také navrhuji sem zařadit web www.seomister.com, jelikož dokumentuje, takými typickými problémy se musejí prokousávat lidé, kteří mají svůj web v nepořádku :-) --LiborX 15. 2. 2011, 14:49 (UTC)

Dobře napsaný článek, pro doplnění doporučuji malý návod www.seo-optimalizace-stranek.cz/seo-optimalizace-v-praxi/ Wladislaff

Ne, děkujeme. --Mormegil 17. 6. 2012, 21:12 (UTC)

Pověry - beztabulkový layout[editovat zdroj]

Právě nevím zdroje informací, podívám se. Třeba se také mýlím. Samotné navržení layoutu podle mě má malý vliv(může se stát, že robot v tabulce hledá třeba kurzy, ale nečeká celou stránku -> body dolů, ale blbosti teď neřeším). Co velikost daného HTML souboru, nemají roboti raději malé? --Danny 20:29, 18. 2. 2008 (UTC)

SEO Nástroje - magie nebo jen manipulace s údaji[editovat zdroj]

Už dlouho se lidem představují různé SEO nástroje a analyzátory, které svým způsobem hodnotí povrchně kvalitu zpracování webové stránky po stránce základních sémantických pravidel a obsahu. Ovšem ještě nikdo neprezentoval SEO v rámci marketingové komunikace a jako jeho doplněk.

Lidé si za dobu cca 5 - 7 let vytvořili na SEO názor, že jde o spásné řešení, které jim zajistí nový obchod. Ovšem jak by se dalo jednoduše přirovnat, bez slepice není vejce a tak bez marketingu, který se koncepčně a správně zapracován do grafické podoby webu a obsahu sdělení je v podstatě nepodstatné, zda je web vypisován ve výsledcích vyhledávačů na předních pozicích nebo ne.

Ani statistika SEO nástrojů, linkbuilding a mnoho dalších magických nástrojů celou situaci nezachrání.

Pouze koncepčnost, strategie a sdělení, kterému uživatel navštěvující web porozumí má naději na úspěch, že z uskutečněné návštěvy bude další krok uživatele k zjištění podrobností a případnému kontaktu nebo nákupu.

Tak jako tak je třeba hledět v širším kontextu.