Diskuse:Opava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Anonymní editace[editovat zdroj]

Byl jsem již dříve upozorněn na pravidla wikipedie a hodlám je dodržovat i šířit. A to i v tomto případě, kdy se mě zásah editace konkrétně týká. V případě že někdo edituje stránku, je slušností

  • Napsat co editoval a proč, nejde-li jen o drobnost nebo překlep
  • Podepasl se
  • Nemazat věci pokud je neregistrovaný, protože to pak v důsledku může vést až k banování dané IP.

Na druhou stranu možná chápu důvod, nějaký uživatel po mé editaci odstranil komerční servery, včetně iOpavska. Takže teď někdo z iOpavska na truc odstranil i zdánlivě konkurenční iOpavu. Nemohu souhlasit. iOpava není komerční portál. Editaci vracím zpět a prosím příště o dodržování pravidel. --Martincz 11:12, 27. 1. 2007 (UTC)

Historie Opavy[editovat zdroj]

Připouštím chybu, považuji text na infocentru za obecný a public domain zdroj informací. Pro jistotu posílám žádost o svolení ke zveřejnění. --Martincz 17:38, 27. 1. 2007 (UTC)

Přetiskavam email se svolenim ke zverejneni clanku o historii Opavy, v pripade zajmu nebo pochybnosti preposlu kteremukoliv administratorovi.

Dobrý den,
ano, článek je možné zveřejnit. Prosím o uvedení, že text byl převzat ze stránek www.infocentrum.opava.cz.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Eva Balarinová
MIC Opava

--Martincz 10:19, 31. 1. 2007 (UTC)

Omlouvám se, zapomněl jsem popsat změny[editovat zdroj]

--89.102.197.208 23:09, 15. 3. 2007 (UTC) Tak tedy: přepsal jsem důsledně slovo "knížectví" na "vévodství". Opavsko je totiž známo právě pod tímto titulem a tak je také v odborné literatuře i popularizačních pracech popisováno. (Za všechny viz heslo "Opavské vévodství" in: Vykoupil L. - Slovník českých dějin, Brno 2000.) Je, myslím, správné dodržovat zaběhaný úzus - i když uznávám, že latinské dux lze překládat jako vévoda i jako kníže.

Kravařov[editovat zdroj]

Co je Kravařov (/Kravaře) v 1. odstavci?

Normální je, když něčemu nerozumín nebo o tom nic nevím, tak to neměním. Takže si laskavě zjistěte co je Kravařov a laskavě neměňto to, čemu nerozumíte. Nebo vy si opravdu myslíte, že Kravaře (samostatné město) jsou součástí Opavy?--Saltzmann 29. 12. 2009, 10:04 (UTC)
V Opavě jsem byl sice jen jednou, ale co takhle se podívat do Googlu nebo do map? [1] --Harold 29. 12. 2009, 10:09 (UTC)

Kravařov na Opavsku neexistuje,jsou tu Kravaře. Tak to prosím opravte. Děkuji.

Když nejste schopen ani kliknout na odkaz, který máte o řádek výš, tak tu prosím nepiště. Děkuji. --Saltzmann (diskuse) 10. 11. 2012, 10:51 (UTC)

Kravařov na Opavsku existuje!! Je to západní část Komárova u Opavy, poblíž výpadovky(I/11) na Ostravu. viz odkaz: http://www.mapy.cz/#!x=17.979919&y=49.914550&z=14

nevím kdo tam napsal takou krávovinu muj kamarád žije v komárově tak že prosím se semnou nehádej prosím =) Důkaz:http://cs.wikipedia.org/wiki/Kravaře prosím atˇ tu potom nedělá chytrého nějáký člověk který na opavasku ani nežije.


Kdepak, je to východní část Komárova, původně patřící k Scuhým Lazcům :-) --Kirk (diskuse) 14. 1. 2014, 22:17 (UTC)

Ale Kravaře existují jestli nevěříte klikněte na výše uvedený odkaz =D

kirku vždyt o tom prave mluvím