Diskuse:Okinawa kobudo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Mario7 v tématu „Chybný název
V článku je použit materiál (https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Okinawa_kobudo&oldid=16331431) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2018082210003158. Materiál pochází z: http://www.shuri-te.cz/okinawa-kobudo/.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Za OTRS vložil --Michal Lenc (diskuse) 31. 8. 2018, 21:07 (CEST)Odpovědět

Chybný název[editovat zdroj]

Článek by se správně měl jmenovat Rjúkjú kobudžicu (琉球古武術). Pokud již by se měl použít opisný název 沖縄古武道 - [Okinawa kobudó], tak by se především neměla zanedbávat délka (ó), dále by se mělo počeštit na okinawské kobudó (nebo nějak tak). Dále názvy zbraní jsou vyloženě špatně: například (zapsáno k dnešku) „tonkuwa“ by zřejmě mělo být tonfá, „bo“ pravděpodobně mělo být bó (棒) atd., atd. Takovéto matení čtenářů považuji za nepřípustné, nutno opravit. Jelikož na tento druh bojového umění nejsem odborníkem, měl by se oprav zhostit ten, který tomu rozumí a zároveň takový editor, který nebude nesprávně prosazovat odfláknutý a anglický přepis japonských/rjúkjúských slov. --Kusurija (diskuse) 5. 9. 2018, 21:38 (CEST)Odpovědět

Prozatím označeno šablonou {{Upravit}} s příslušným komentářem. --Mario7 (diskuse) 5. 9. 2018, 21:49 (CEST)Odpovědět