Diskuse:NUANCE

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V článku nevidím nezávislé netriviální a věrohodné zdroje. Jediným, který by se s přimhouřením obou očí dal v kombinaci s nějakými případně dodanými kvalitními zdroji vzít, je tento rozhovor. Prosím o rychlé dořešení. Děkuji. --Harold (diskuse) 7. 2. 2013, 14:20 (UTC)

Hezký den, dnes jsem zaznamenal odstranění urgentních šablon Reklama a Významnost autorem článku Vjem. Jelikož zde nebyl tento problém dořešen, šablony jsem vrátil zpět na místo.--DobyvatelCZ (diskuse) 8. 2. 2013, 22:20 (UTC)

Mojí chybou bylo, že jsem si nepřečetl diskuzi na Vašem profilu Vjem, kde jste odstranění urgentní šablony probírali. V budoucnu Vás poprosím o informaci v souhrnu editace, nebo v diskuzi na dané stránce - vyhneme se tak zbytečným nepříjemnostem. Díky za pochopení a přeji hezký den--DobyvatelCZ (diskuse) 8. 2. 2013, 22:31 (UTC)
Já s odstraněním nesouhlasím, proto jsem tu žádal o urychlené dořešení, jinak tam tu šablonu vložím zase. --Harold (diskuse) 8. 2. 2013, 22:43 (UTC)
Také nesouhlasím s odstraněním šablony. Uživatel Vjem se odvolává na diskusi se mnou. Zmiňovaný televizní zdroj však vložil na poslední chvíli a já jsem jej tehdy nemohl zkontrolovat. Doporučil jsem mu tedy, aby urgentní šablonu smazal, aby jeho práce nepřišla vniveč, ale aby zároveň kvalitu svého zdroje vzhledem k pravidlům o zdrojování obhájil v diskusi. Každopádně jsem nadále toho názoru, že článek není, co se významnosti týče, dostatečně ozdrojován. --EdmundSquirrel (diskuse) 11. 2. 2013, 17:48 (UTC)


Buďte zdrávi, služebně starší wikipedisté,

omlouvám se, že nejsem tak rychlý, jak by bylo v důkazně-významnostních věcech třeba. Ujišťuji Vás, že mi je jasná nutnost nezaplevelit wiki! Má-li však wiki sekci firem, pokládám za spravedlivé uvést důležité subjekty v daných oborech. A ať už to každý vidí ze svého zorného úhlu či výkladu pravidel jakkoliv, takovou firmou NUANCE prostě je. Další dokumenty doložím, jen se stále nestíhám probrat všemi časopisy a vložit to na web, kam bych směroval další reference. Pojďte se na to podívat optikou svatební branže - koukněte na hlavní subjekty, mohu Vám případně poskytnout seznam největších, respektive těch, kteří mají za sebou roky dřiny s jasnými výsledky. Věřím ve Vaši rozvahu a encyklopedickou pomoc.

Návrh na osamostatnění pojmu "svatební dům" se mi zdá fajn a článek připravím.

S nestrojenou úctou k Vaší práci --Vjem (diskuse) 12. 2. 2013, 10:19 (UTC)

Problém bych stále viděl v tom, že článek stále působí jako reklama či pokus o PR prostřednictvím Wikipedie. Chybí tam zařazení do kontextu (jak je ta firma velká ve srovnání s ostatními ve stejném oboru?) a to, čím je vlastně ta firma encyklopedicky významná. Službami kolem svateb se ve světě zabývají minimálně desetiticíce firem. Čím zrovna tahle mezi nimi vyčnívá natolik, že patří do encyklopedie? --Postrach (diskuse) 14. 2. 2013, 10:21 (UTC)

Dle mého názoru její významnost (zejména v rámci českých firem, kde je zařazena)spočívá v tom, že uvedla v život koncept faktického soustředění spolupracujících výhradně svatebně zaměřených firem v jednom domě: svatební salon, prodejnu svatební obuvi, prodejnu dekorací, zlatnickou dílnu, kde se prsteny přímo vyrábějí, cukrářství, kadeřnictví, květinářství. U všech těchto profesí jsou přímo lidé z daných branží - neprobíhá tedy překupování jejich výrobků, nýbrž konečný zákazník jedná s daným specialistou. S tímto se u jiných svatebních firem v ČR ani v okolních zemích nesetkáte. Všichni ostatní služby zprostředkovávají. Dalším důležitým faktorem je fakt, že firma vznikla bez cizího kapitálu jako druhá či třetí svého druhu v ČR r.1990, ale jako jediná uskutečnila uvedený koncept v plném rozsahu. Do wiki bych rád psal i další texty ohledně svatební branže. Už před více lety jsem založil článek svatební šaty, rád bych dle doporučení kolegů udělal text svatební dům, prostě celkově se naučil být relevantním wikipedistou, přestože to na mne zatím působí spíše jako adrenalinový sport. Děkuji --Vjem (diskuse) 14. 2. 2013, 11:29 (UTC)

Pokud je to tak, chtělo by to Vámi vyjmenované skutečnosti podložit nezávislými zdroji. Mám na misli nezávislé výzkumy, nebo alespoň ne-PR novinové články, prokazující, že si těchto skutečností všiml někdo před Vámi a ověřil si to i z jiných zdrojů, než jen z tvrzení představitelů té firmy. (Připomínám pravidlo wp:žádný vlastní výzkum) --Postrach (diskuse) 14. 2. 2013, 15:58 (UTC)

Ano, doložím, děkuji. --Vjem (diskuse) 15. 2. 2013, 07:43 (UTC)

Zdravím Vás. Uspořádány a přidány reference, článek rozdělen - vznikl nový svatební dům, ještě ho dozdrojuji. --Vjem (diskuse) 4. 3. 2013, 13:50 (UTC)