Diskuse:NEWTON Media

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Medmic

@medmic, Marty4933:Dobrý den, vidím zde počátek editační války. Prosím, dohodněte se o podobě článku zde na diskusi. Článek jsem, než bude dosaženo shody, zamknul, zatím na dva týdny. Děkuji za pochopení. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 14. 2. 2019, 11:12 (CET)Odpovědět

Důvody úprav jsem už dříve shrnul v poznámce. 1. Upravené informace byly vlastním výzkumem (to že něco je za nejasných okolností nebyl nikde citát z novin ale pouze spekulace tvůrce hesla, to jak a kdy byl převod uskutečně či to bylo krátce či dlouze a jakou to mělo spojitost s další událostí je zase ničím nedoložená spekulace autora úpravy hesla)

2. Petr Kraus má vlastní heslo, pro heslo NM je důležité, že byl spolumajitelem a že svůj podíl prodal. To co v životě dělal není pro heslo NM významné, pokud to nemá vztah k NM. Pokud je někde článek, co PK v NM dělal, tak to jednoznačně do hesla patří, pokud jsou tam údaje o tom co dělal mimo NM tak to patří do jeho vlastního hesla. To by někdo mohl se také rozepsat v článku o NM, že PK má rád kočičky/pejsky, chodil do školky XY a tak dále a tak podobně. Medmic (diskuse) 14. 2. 2019, 11:53 (CET)Odpovědět

1. Soulasím: navrhuji změnu textu v odstavci: "kdy byl za nevyjasněných okolností jeho podíl prodán nebo převeden" -> "kdy byl jeho podíl prodán nebo převeden".
"Převod byl uskutečněn jen krátce před tím, než byly Petrovi Krausovi českými úřady v roce 2012 obstaveny běžné účty a zablokován majetek, včetně rodinného domu, v němž bydlí [10]." -> Ve stejném roce pak byly Petrovi Krausovi obstaveny běžné účty a zablokován majetek.
2. Pro heslo NM je důležité uvádět krom ocenění a úspěchů i pravomocné odsouzení zakladatele a vlastníka za praní špinavých peněz v největší defraudační kauze v ČR. Pouhá informace bez kontextu pak je zavádějící. Pro účely marketingové prezentace mají společnosti obvykle webové stránky, nikoliv hesla na Wikipedii.
Navrhuji tedy zkrátit odstavec pouze na informace s přímým vztahem k NM. "Firmu spoluzakládal, 18 let řídil a spoluvlastnil Petr Kraus, který byl pravomocně odsouzen [7] švýcarským soudem pro podvod a praní špinavých peněz v souvislosti s privatizací společnosti Mostecká uhelná k nepodmíněnému trestu a peněžité pokutě [8]."
Marty4933 (diskuse) 5. 3. 2019, 20:33 (CET)Odpovědět
1 to jestli je něco krátce nebo dlouze je hodnotící formulace vašeho vlastního výzkumu, nikoliv encyklopedický fakt. Co je dlouze a co je krátce pro převod? Doložte nějaký novinářský článek, který by se tím ve vztahu k NM zabýval a bez problémů můžete pak napsat např. "podle MF byl převod učiněn krátce/dlouze" Jinak jsou to jen vaše spekulace.
2 Pro heslo o NM je třeba mít informace týkající se NM. Pro heslo Kraus je nutno mít informace týkající se Krause. Vložte sem jakoukoliv doloženou informaci o NM a je to v pořádku, hodnotící soudy z vašeho výzkumu sem nepatří, stejně jako nepatří sem obsah jiných hesel. Hesla na wikipedii nejsou ani marketingová prezentace ani vitrínka pro někoho, kdo má s nějakým subjektem osobní problém. A jedno základní je to, že se do hesla o něčem dává to, co se dané záležitosti týká a ne co se týká něčeho jiného. --Medmic (diskuse) 10. 3. 2019, 15:29 (CET)Odpovědět