Přeskočit na obsah

Diskuse:Moravští indiáni

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Whitesachem

Přikládám rozbor z Naše Řeč, cit: Tento rozbor nasvědčuje tomu, že by bylo správnější psát jméno Indián s malým počátečním písmenem, tj. v podobě indián.[3] více na - http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=7006 (Howard Percy 17. 1. 2012, 15:52 (UTC)).

zdá se mi, že informace o moravském masakru jsou nesprávné - zavádějící. Pravda je první část, kde se uvádí, že dva misionáři z komunity byli zatčeni brity za protibritskou činnost (kterou pravděpodobně opravdu vykonávali), ale druhá část je nesprávná - Lieutenant Colonel David Williamson byl americký voják a velel silám bojujícím proti britům. Přesto nechal zmasakrovat indiány, kteří pokud nebyli přímo jeho spojenci, tak rozhodně byli neutrální a bez viny za masakry. Takto napsané je to ptákovina.--Stepan-hawk (diskuse) 8. 3. 2012, 11:28 (UTC)

Klidně to příště opravte, ať nemusíme zase čekat 3 roky. Zdrojů je dost. Je možné, že autor smotal dvě události, které s v Gnadenhütten odehrály v letech 1755 a 1782. Každopádně už by to mělo být ok.--Whitesachem (diskuse) 25. 12. 2014, 20:39 (CET)Odpovědět