Diskuse:Mitochondrie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podněty/návrhy[editovat zdroj]

  • Na dnešní přednásce z biochemie jsem se dozvěděl, že vnitřní uspořádání krist v mitochondrii netvoří klasicky zobrazené schéma záhybů, výstupků vnitřní membrány do mitochondrie. Kouknul jsem na PubMed a našel jeden článek z roku 2000, kde je jeden pěkný takový obrázek. Ptal jsem se autora, jestli by se mohl použít jeho obrázek na webu Wikipedie, pochopitelně i s citací. Souhlasil. Mám tedy nový obrázek vnitřího uspořádání. Nechci jej tak jenom hodit do tohoto tématu. Někomu by se to nemusel líbit tak hrubý zásah. Tak se ptám, jesli by bylo možné rozšířit o malý odstavec někde v nejspíše v úvodu, kde by čtenář dozvěděl, jaká je skutečná vnitří struktura. V podstatě to, co se tady presentuje je omyl. Tak to není. Obrázek jsem dal na www.dutu.wz.cz/skola/mit.png . Rád bych nějaké odpovědi...Myslím si, že by nebylo dobré být pozadu. Článek zmíněný výše zašlu na požádání.
  • Některé vlastnosti mitochondrií je činí unikátními -> jaké? např. ta a ta a ta. Osobně bych aspon pár jich napsal rovnou do úvodu --Chmee2 11. 6. 2009, 22:38 (UTC)
No, v podstatě tato věta uvozuje celý jeden odstavec úvodu, který popisuje tyto unikátní vlastnosti. --Vojtech.dostal 12. 6. 2009, 12:56 (UTC)
  • obrazek dva by asi taky zkousnul jeste meritko, ale to je ciste drobnost --Chmee2 24. 6. 2009, 11:06 (UTC)
tam se asi bohuzel o meritku ani neda mluvit, není to žádná konkrétní mitochondrie, jednotlive casti na tom obrazku asi moc nejsou v pomeru; je to zrejme delane s durazem na prehlednost.--Vojtech.dostal 24. 6. 2009, 12:11 (UTC) tak dat do popisku obrazku, ze jednotlive casti neodpovidaji skutecne velikosti? Ja si treba myslel, ze to je tak skutecne :) ale je to jen navrh --Chmee2 24. 6. 2009, 13:54 (UTC)
Tak proč ne, je to teď lepší?--Vojtech.dostal 24. 6. 2009, 14:19 (UTC)
  • Na dnešní přednásce z biochemie jsem se dozvěděl, že vnitřní uspořádání krist v mitochondrii netvoří klasicky zobrazené schéma záhybů, výstupků vnitřní membrány do mitochondrie. Kouknul jsem na PubMed a našel jeden článek z roku 2000, kde je jeden pěkný takový obrázek. Ptal jsem se autora, jestli by se mohl použít jeho obrázek na webu Wikipedie, pochopitelně i s citací. Souhlasil. Mám tedy nový obrázek vnitřího uspořádání. Nechci jej tak jenom hodit do tohoto tématu. Někomu by se to nemusel líbit tak hrubý zásah. Tak se ptám, jesli by bylo možné rozšířit o malý odstavec někde v nejspíše v úvodu, kde by čtenář dozvěděl, jaká je skutečná vnitří struktura. V podstatě to, co se tady presentuje je omyl. Tak to není. Obrázek jsem dal na www.dutu.wz.cz/skola/mit.png . Rád bych nějaké odpovědi...Myslím si, že by nebylo dobré být pozadu. Článek zmíněný výše zašlu na požádání. -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel dusiik (diskusepříspěvky)
Určitě, to by bylo skvělé. Doporučil bych vložit tyto informace do samostatného odstavce na konec kapitolky "Membrány" - začal bych třeba větou: "Podle nejnovějších výzkumů však je stavba vnitřní membrány o poznání koplikovanější a zdaleka se nejedná o pouhé záhyby." Nezapomeňte prosím na wikipedie:reference. --Vojtech.dostal 30. 3. 2010, 05:33 (UTC)