Diskuse:Městská autobusová doprava v Berouně a v Králově Dvoře

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Spíš bych navrhoval přesun na Městská autobusová doprava v Berouně a v Králově Dvoře, podobně jako máme Trolejbusová doprava ve Zlíně a v Otrokovicích, Trolejbusová doprava v Chomutově a v Jirkově nebo Tramvajová doprava v Mostě a v Litvínově. --Harold 12. 9. 2008, 09:17 (UTC)

V tomto případě jsem při pojmenování přihlédl k oficiálně užívanému názvu této městské dopravy. Mimochodem, to opakování předložky "v" mi nepřipadá moc české. --ŠJů 20. 9. 2008, 01:55 (UTC)

No, kdyby to měl být oficiálně používaný název, tak na vozidlech je napsáno „Městská doprava Beroun - Králův Dvůr“ (je to vidět třeba na této fotce). Já bych se spíš přikláněl k jednotnému pojmenování článků, protože někde se může městská autobusová doprava jmenovat „MHD XYZ“ apod., takže by to vedlo ke zmatkům v názvech. Sice existují redirecty, ale já prostě radši odkazuji přímo na daný článek a v takovémto případě bych musel procházet kategorie nebo ty souhrnné články, abych našel přesný název. Ale jinak díky za to upřenění Králova Dvora. Já si toho všiml už dřív, ale než jsem to stačil přesunout, úspěšně jsem na to zapomněl. :-)

Ohledně té předložky. Můj jazykový cit se tomu nepříčí, takže jsem to přesunul podle těch výše uvedených článků. --Harold 20. 9. 2008, 17:27 (UTC)