Diskuse:Lužice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesměrování na Lužici[editovat zdroj]

(přeneseno ze stránky Wikipedista diskuse:Oashi)

Přesměrování Lausitz chápu, to je přesměrování z němčiny, tedy jazyka, kterým se na daném území v současnosti majoritně hovoří. Ale ty další dvě přesměrování mi nejsou jasná, popravdě řečeno by se mi zdálo nejlepší je smazat, protože zbytečně okupují jmenný prostor. Jaký byl důvod k jejich vytvoření? V článku zmíněna nejsou. --Tchoř 4. 9. 2009, 17:49 (UTC)

Mluvime o "Lusatia" a "Lusatie"?
  • Dolní Lužice rika: latinsky Lusatia inferior, jinak [1], takze pojem opravdu existuje, napr. v nazvech souboru/obrazku. Navic na CS-WP vyhledavaji i cizinci, kteri o tech souvislostech a presnych nazvech nemaji paru vubec...
  • pro Lusatie jsem ted sam nic nenasel. Ale slo mi o pocesteny cizi vyraz, kdyz nekomu nedojde, o co jde. (mne treba nejdrive vubec nedoslo, ze jde o Luzici, a fakt jsem to tak prve hledal! :oP ), pro odliseni treba od Lusitanie, kde je podobnost slov ciste nahodna.

A zabiraji tyhle redirekty prostor/jmeno nejakemu jinemu clanku? To prave nemyslim. Jinak by mel prednost, ano. Jinak ale... Proc mazat? Nicemu to neskodi a snad i pomuze. --Franta Oashi 4. 9. 2009, 18:08 (UTC)

A klidne to odtud muzes presunout na diskusni stranku tam primo... --Franta Oashi 4. 9. 2009, 18:08 (UTC)

Aha, latinský název asi má smysl, to je pravda. Doplním zmínku i do článku. To druhé přesměrování smažu, přesměrování z překlepů atp. neděláme. Co se týče zabírání prostoru — například to vyhledávací okénko v meziksichtu wikipedie inteligentně doplňuje pojmy ... ovšem pokud si zaplníme jmenný prostor různým balastem, tak to bude fungovat o dost hůře.--Tchoř 4. 9. 2009, 19:06 (UTC)

OK. Prima.
"inteligentně doplňuje pojmy" ... myslis Ajax? Jojo, zapnul jsem si to na pridavani kategorii. Ikdyz nekdy je to tak chytre, az je to uplne blbe... Asi by to chtelo pul vteriny/vterinu zpozdovaci pauzu, protoze mi to prepisuje i to, co chci psat rucne, obcas pruda. Ale celkove to pouzivam. ;) Je tady ta featura jeste na necem dalsim? --Franta Oashi 4. 9. 2009, 22:27 (UTC)

Map of Lusatia.JPG[editovat zdroj]

Co udělat s obrázkem Map of Lusatia.JPG? Ten obrázek vypadá jako POV. Neodpovídá jiným zdrojům (Je na něm Liberv v Horní Lužici) a navíc není českz ale lužicky popsán. Prozatím ho smažu z článku. Zagothal 19. 8. 2010, 15:48 (UTC)

Vzhledem k tomu, že autorem obrázku je uživatel René fan Satenbjerg, který byl na různých Wikipediích opakovaně blokován a banován za vymýšlení si názvů v lužické srbštině a psaní nesmyslů, moc bych té mapě nevěřil. --Dezidor 20. 8. 2010, 12:31 (UTC)