Diskuse:LZ 127 Graf Zeppelin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Už nevím, na které stránce se to řešilo, asi mají znalci větroplachů pravdu, ale nemohlo by to být „létadlo“? Prostě proto, že to létá. Přeci jenom pod pojmem letadlo si každý normální člověk představí Boeing nebo MiG. Někde jsem už tenhle termín slyšel, nemám to tedy jen z prstu. Je ale možné, že létadlo je ještě něco jiného. Miraceti 17:05, 3. 3. 2005 (UTC)

Taky jsem to už slyšel, mám pocit, že ve sci-fi seriálu Lexx, kde se značná část jeho druhé řady zabývá útokem tyrana Mantrida, který pomocí svých létadel (levitující robot tvaru ruky) schopných sebereplikace rozebírá celý vesmír a mění ho na létadla. --Beren 17:28, 3. 3. 2005 (UTC)
Řešilo se to kupodivu na stránce Diskuse:Letadlo. Létadlo to nemůže být proto, protože to prostě není létadlo.
Terminologie je zcela jasná. Chápu, že v běžné řeči se letadlo používá jako synonymum pro letoun a nijak nejsem proti vyjasňujícím informacím v tomto duchu; v článku Letadlo už taková zmínka je. Stejně tak mi třeba (nijak zvlášť) nevadí mít Kategorie:Vzducholodě odděleně od Kategorie:Letadla. Ale určitě bych nesouhlasil s používáním nesprávných výrazů či vymýšlení vlastních jen proto, že laická veřejnost některé termíny nepoužívá přesně.
--Mormegil 19:44, 3. 3. 2005 (UTC)