Diskuse:Kulový blesk

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Xth-Floor

Odstavec „Morfická rezonance“ je plný nesmyslů (slušně řečeno) a celý pojednává o pavědecké teorii typu geopatogenní zóny. V seriózní encyklopedii by se to nemělo vůbec objevit anebo jako zmínka v článku o té teorii a ne o kulovém blesku. Anonym včera přidal spousty velmi podezřelého textu. Nemám ale momentálně čas se tím zabývat a nemám přečtenou seriózní literaturu v této věci. To jest například Ivan Štoll: Tajemství kulového blesku, Horizont, Praha, 1988. --egg 08:13, 26. 1. 2007 (UTC)

Koukal jsem na en wikipedii a nenašel tam nic o Morfické resonanci. Souhlasím s Eggem. Změny, které provedl anonym jsou hodně podezřelé.--Nártoun 11:42, 28. 1. 2007 (UTC)

Není zvykem sporné odstavce místo mazání házet do diskuze ? I když, pokud jsem hned po autorovi největší příznivce toho odstavce, tak ať si klidně zmizí ... (tím chci říct, že ani já moc velký příznivec toho odstavce nejsem). -- Hkmaly 16:36, 28. 1. 2007 (UTC)

K teoriím o vzniku kulového blesku lze přiřadit další.Využívá v roce 2003 objeveného jevu.Tento jev se nazývá: Anomální vlastnosti ledu.Ve Wikipedii jej lze nalézt pod názvem :Ledové dipóly.Je ,společně na stránkách,s dalšími jevy,v úseku wikipendista diskuse Klas Jaroslav Anomální vlastnosti ledu:Zamrznou li mikroskopické vodní kapičky, v intenzivním elektrostatickém poli,vytvoří,na časově omezenou dobu,elektrické ledové dipóly(Ledové krystaly,jejichž jeden konec je nabit kladně,protilehlý záporně).Tyto ledové dipóly se vzájemně váží elektrostatickou silou a vytváří slepenec elektrických ledových dipólů.Vlivem částečné vodivosti ledové hmoty se tento slepenec za čas rozpadne,na jednotlivé ledové elementy.Pokud je tato hmota zchlazena na teploty,značné záporné hodnoty ,pak je dobrým adsorbentem ozonu(Též kysličníků dusíku).Takto lze vytvořit značně výbušné těleso,které po ozáření čárovým bleskem ,začne zářit,případně i vybuchuje (Rozklad ozonu a kysličníků dusíku). -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Klas Jaroslav (diskusepříspěvky)

Teorie jednotlivců, které dosud neprošly recenzním řízením, do encyklopedie nepatří. Zkuste to nejdříve publikovat v nějakém odborném časopisu, kde věc posoudí odborníci z oboru. Díky za pochopení. --egg Ostatně soudím, že VfD musí být zničeno. 4. 10. 2009, 20:18 (UTC)
Takto ale Wikipedii nemůžeme prezentovat. Wikipedie nní platformou pro publikaci teorií, které prošly recenzním řízením, ale platformou pro kompilaci informací jakéhokoli druhu, které již byly určitým způsobem publikované (bez ohledu na to, zda prošly či neprošly recenzním řízením, nebo zda k němu vůbec byly předložené). --Xth-Floor (diskuse) 7. 3. 2017, 10:27 (CET)Odpovědět

Anomální vlastnosti ledu byly objeveny v roce 2003 autorem objevu Jaroslavem Klasem.Tento objev byl zveřejněn na internetových stránkách:"Atmosférické výboje".Kopie tohoto objevu je uložena u autorova právníka.Pokud autor jím psaný příspěvek ,o objevu,smazal,tak by to měl editor respektovat:jinak porušuje autorská práva objevitele.