Diskuse:Kauza Bohemians

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Michal Bělka v tématu „Komentáře Michala Vejsady (přesunuto z textu článku)

Nejasnost[editovat zdroj]

Kolegyně a kolegové,

četl jsem si článek o kauze Bohemians a mám k ní dotaz, který by, myslím, bylo vhodné v textu osvětlit: V textu je věta Michal Vejsada nechtěl, aby se název a logo klubu stalo součástí majetkového vyrovnání, a tak získal souhlas TJ Bohemians Praha s převedením jména a loga na třetiligový FC Střížkov Praha 9. a já se táži: Proč se k tomu museli TJ Bohemians vyjadřovat a souhlasit s tím?--Jan Polák 11. 4. 2010, 13:29 (UTC)

Komentáře Michala Vejsady (přesunuto z textu článku)[editovat zdroj]

Následující text je přenesen z článku, kam jej v listopadu vložil uživatel Michal Vejsada, patrně jeden z aktérů kauzy. Rozhodně nejsem odborníkem na fotbal, proto se do obsahu nebudu pouštět. Zřejmě by však bylo vhodné tyto informace ověřit a případně - poněkud encyklopedičtějším způsobem - zahrnout do článku. --Michal Bělka (diskuse) 18. 2. 2015, 17:38 (CET)Odpovědět

Na úvod je zapotřebí sdělit ze na těchto stránkach jsou velké nesrovnatelnosti a to:

  1. Michal Vejsada se stal majitelem FC Bohemians Praha v době vyhlášeného konkurzu.
  2. zakladatele B 1905 podali navrh na konkurz FC Bohemians Praha s cílem vytunelovat pravou Bohemku
  3. logo bylo vždy majetkem TJ Bohemians Praha. Fotbalový klub mel pouze logo pronajaté , což znamená ze nemohlo byt zapsané do konkurzní podstaty.
  4. v roce 2014 byl pravomocně odsouzen Mgr. Petr Svoboda za pachanou trestnou činnost v konkurzu a mimo jiné musí uhradit do konkurzní podstaty 8,5 mil
  5. stále se vedou soudní spory a je podano několik trestních oznámení na vedeni B 1905
  6. dluh ve výši 40 mil. byl vytvořen do roku 2003 kdy ve vedeni byl Pavel Švarc, Petržela,Panenka,Svoboda,Dobias,Z.Hruska Kavalirek,Bruckler dále viz OR.V roce 2004 bylo účetnictví vyrovnané.

Níže uvedené informace jsou z 95% mystifikaci veřejnosti.