Diskuse:Hostivař

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jana nebo Josefa Marata[editovat zdroj]

Asi to bude Josefa (uličník nelže :), ale na mapách je to vždycky jako J. Marata a stejně se jmenovala konečná tramvaje --Packa 22:21, 18. 12. 2006 (UTC)

Uličník píše, že roku 1960 bylo pojmenováno jako Náměstí Maratovo a roku 1991 zrušeno jako náměstí Josefa Marata (zřejmě aniž by mezi tím bylo přejmenováváno). Nicméně pojmenování po zakládajícím členovi KSČ, který byl průkopníkem dělnického hnutí právě v Hostivaři a zemřel roku 1958, by se mi zdálo pravděpodobné. Na mapách a v materiálech Dopravního podniku se většinou psalo Nám. J. Marata, a mnozí lidé si tam běžně domýšleli Jana nebo Jiřího, ale co se pamatuji, tak u toho rohu, kde bývala zastávka autobusů směrem na Jižní Město, bylo na červené smaltované tabuli napsáno "NÁMĚSTÍ JOS. MARATA". Nevylučuji, že bych to mohl mít i na nějaké své prastaré fotce, ale nepovažuji za užitečné ji hledat. --ŠJů 22:44, 18. 12. 2006 (UTC)
Díky za info, tolik si už zase nepamatuji (a toto dohledávat by asi skutečně nemělo smysl), ale zase si pamatuji, že před pár lety byl z tramvaje vidět - někde na ohybu Hornoměcholupské - v jedné vilce "Penzion Jana a Marta". Tak mi to přišlo vtipné vzhledem k tomu bývalému názvu... --Packa 23:07, 19. 12. 2006 (UTC)

Bazén Hostivař[editovat zdroj]

Pane Packo, respektuji smazání odkazu Plavecký bazén Hostivař z externích odkazů. Na označení za spammera jsem si již na Wikipedii zvyknul :-) Jen mi přijde divné, proč může být v článku odkaz na nádraží a na bazén ne. Bazén je pro mnoho lidí rovněž důležitá stavba. Mnozí z těch co tam chodí plavat ani netuší, že existuje nějaké nádraží. Stránku bazénu na Wikipedii si ani nedovolím vytvořit, protože jsem příznivec bazénu a tudíž bych byl asi zaujatý (to může vytvořit dle pravidel Wikipedie nejspíš někdo z Brna, podle toho to taky bude vypadat, nebo ji možná vytvoří nějaký správce, aby vyhrál netbook). Zkusím tedy alespoň odkazem ozdrojovat informaci v textu (což jsem původně chtěl, jako externí odkaz mi to ale připadalo vhodnější), případně ten odkaz opět smažte. --LiborX 20. 6. 2010, 12:29 (UTC)

Myslím že takto jako reference to je v pořádku (chtělo by to tedy dát té referenci lepší formát, ale to je až druhořadé). Do externích odkazů to ale nepatřilo – porušovalo to pravidla 1 a 3 pro externí odkazy. Prostě: bazén je pro Hostovař důležitá stavba (moc jich v Praze není), takže dát o něm informaci do článku Hostivař je jistě správné a doplnit to zdrojem je pak třeba. Ale do externích odkazů nepatří, protože tam mají být jen weby, kde se člověk dozví více o předmětu článku, tedy o Hostivaři.
A nádraží? Prostě při odstranění jednoho odkazu nekontroluji znovu celý článek a tedy ani ostatní odkazy. Tento odkaz bych ale doporučoval řešit se ŠJů, který ho tam dal. --Packa 20. 6. 2010, 14:13 (UTC)